Tehrantonian                 تهرانتویی – یک تهرانی در تورنتو
نکاتی پیرامون مهاجرت به کانادا،زندگی در انتاریو، کاریابی، خرید اولین خانه تان و استقرار با موفقیت
Tips on Immigration to Canada, Living in Ontario, Finding a Job, Buying your first home and settling down Successfully.
جستجو در تهرانتویی  
گزارشات لحظه ای
Reports by the Moment
وضعیت هوای تورنتو
Toronto's Weather

Click for Toronto Pearson, Ontario Forecast
برای دیدن وضعیت هوای سراسر کانادا اینجا کلیک کنید
Click here for Canadian Weather Status

Locations of visitors to this page
تورنتو Toronto
ونکوور Vancouver
تهران Tehran


وضعیت دلار کانادا
Canadian Dollar vs. U$



شاخص های بازار سهام
Stock Market Indices




Tehrantonian's Google Ranking

Yahoo bot last visit to Tehrantonian.
Msn bot last visit to Tehrantonian
Monday, June 07, 2004

سالگرد حمله متفقین به نورماندی

دیروز شصتمین سالگرد حمله متفقین به سواحل نورماندی (فرانسه) و نفوذ به خاک اروپای تسخیر شده بدست ماشین جنگی آلمان نازی در سال 1944 بود. در این عملیات غافلگیرانه که تنها در ساعات اولیه آن ده ها هزار نفر کشته و زخمی شدند، خط دفاعی قدرتمند آلمانی ها در طول سواحل فرانسه در هم شکسته شد و حرکت در خاک اروپا به سمت سرنگونی دولت هیتلر شروع گردید و سرانجام در سال بعد، پس از ماه ها جنگ فرسایشی آلمان، بعد از بیست و هفت سال برای دومین مرتبه توسط متفقین فتح شد.

از آن پس هر سال در چنین روزی سربازان و افسرانی که هنوز زنده هستند با عصا و صندلی چرخ دار و بعضا با پای خودشان به مراسم آورده می شوند و چند ساعتی را به سخنرانی های احترام آمیز و قدردانی رسمی دولتشان می پردازند. دیروز هم در کانادا با رژه سربازان و حرکت گروهی جت ها جنگی و عملیات نمایشی این مراسم با حضور مقامات انجام شد.

در مورد دلایل شروع جنگ های اول و دوم جهانی بحث ها و سخنان زیادی گفته شده و می شود. نظریات فراوانی ارایه شده و می شود. بنظر من ساده ترین راه نگاه کردن به این نکته ساده است که چه کسی یا کسانی واقعا از این دو جنگ متضرر شدند و چه کسانی منفعت بردند:

- در جنگ اول جهانی تخریب شدید کارخانه ها و واحد های تولید در اروپا منجر به رشد اقتصادی سرسام آور ایالات متحده آمریکا گردید و در طول های سالهای جنگ (1914-1918) و دو دهه بعد از آن آمریکایی ها توانستند هر جور کالای قابل تولیدی را به اروپاییان که دیگر توان تولید نداشتند بفروشند و ضمنا بازار مصرف بقیه دنیا را که قبلا به کالاهای اروپایی وابسته بودند از دست اروپاییان خارج کنند. این دوران باعث گردید آمریکا تبدیل به ابر قدرت اقتصادی بی رقیب در کره زمین بشود.

با روی پا ایستادن مجدد اروپا در اوایل دهه 1930 آمریکاییان که دیگر بازار مصرف طلایی سابق را نداشتند و تا پیش از آن با حداکثر توان تولید پیش رفته بودن با شدید ترین رکود اقتصادی تاریخ بشریت روبرو شدند و این ضربه اقتصادی که منجر به بیکاری میلیون ها نفر و خودکشی هزاران بانکدار و کارخانه دار و سهامدار عمده گردید برای همیشه فرمول های اقتصادی را دگرگون کرد.

- با قدرت گرفتن تدریجی آلمان فروپاشیده و درهم کوبیده دوران جنگ جهانی، به کمک سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم آمریکایی ها، اروپا که کمتر از یک دهه از براه افتادن چرخ اقتصادی اش می گذشت، مجددا وارد جنگی فراگیر گردید. این جنگ که بسیار شدید و کوبنده تر از جنگ پیشین بود یکبار دیگر ماشین اقتصادی اروپا را فروپاشید و برای آمریکای بی طرف بهترین بازار جهانی را بهمراه آورد. محصولات آمریکایی، اروپای آزاد و اروپای تحت سلطه هیتلر را تغذیه می کرد و دولت آلمان با شروع جنگ و به یمن سوابق اقتصادی خوب مشترک آمریکایی ها در آلمان، بهترین مشتری ایالات متحده شد.

ژاپنی ها به طرز شگفت آوری درست در زمان شروع مجدد رکود اقتصادی زودرس (بواسطه بی پولی تدریجی اروپا تسخیر شده و دولت نازی) به بندر پرل هاربر حمله کردند و موفق شدن در حمله ای برق آسا بخش ناچیزی از ناوگان جنگی دریایی آمریکا – عمدتا ناوهای قدیمی و آماده بازنشستگی- را غرق کنند. زیرا بخش اصلی نیروی مستقر در هاوایی بنا به دلایل نامعلومی چند روز قبل برای انجام مانووری بی دلیل به آمریکای جنوبی فرستاده شده بودند. به لطف این حرکت ساده لوحانه ژاپنی ها، آمریکا مجوز بین المللی لازم برای اعلام جنگ به ژاپن – و در نهایت فتح آن کشور و نفوذ شصت ساله در متصرفات ژاپن در اقیانوسیه- و نیز اعلام جنگ به آلمان و الحاق به نیروی جنگی در حال انهدام متفین را بدست آورد و موفق شد در کمتر دو سال، تمامی قاره اقیانوسیه، و ژاپن در شرق و دو سوم خاک اروپا را در غرب به تسخیر خود در آورد و رسما به عنوان ابرقدرت نظامی غرب کره زمین برسمیت شناخته شود.

لازم به گفتن نیست که دو دهه بازسازی اروپا چه بازار داغ و پرسودی برای کالاهای مصرفی آمریکایی و چه مجموعه بزرگی از مشتریان وام و کمک های سرمایه گذاری برای بانکهای آمریکایی به ارمغان آورد. وام هایی که هنوزبازپرداخت آنها ادامه دارد و دو کشور مستقل و قدرتمند سابق آلمان و ژاپن هنوز تحت کنترل اقتصادی آمریکا هستند و سهامداران اصلی کارخانه های پرسود این کشورها را بانک ها و موسسات مالی آمریکایی ای تشکیل می دهند که بودجه بازسازی اقتصاد این کشور ها را تامین کرده اند.

در خاتمه این نکته را ذکر می کنم که در حال حاضر بیش از نیمی از سرمایه کره زمین به ایالات متحده تعلق دارد، بیش از دو سوم دلار صادر شده توسط بانکهای آمریکایی در خارج از خاک آمریکا مورد استفاده جهت تبادلات تجاری قرار می گیرد و بودجه نطامی و تحقیقات استراتژیک آمریکا از مجموع بودجه نظامی تمامی کشورهای دیگر کره زمین بیشتر است.

همین.



Link to this log     لینک به این نوشته - 12:32 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................