Tehrantonian                 تهرانتویی – یک تهرانی در تورنتو
نکاتی پیرامون مهاجرت به کانادا،زندگی در انتاریو، کاریابی، خرید اولین خانه تان و استقرار با موفقیت
Tips on Immigration to Canada, Living in Ontario, Finding a Job, Buying your first home and settling down Successfully.
جستجو در تهرانتویی  
گزارشات لحظه ای
Reports by the Moment
وضعیت هوای تورنتو
Toronto's Weather

Click for Toronto Pearson, Ontario Forecast
برای دیدن وضعیت هوای سراسر کانادا اینجا کلیک کنید
Click here for Canadian Weather Status

Locations of visitors to this page
تورنتو Toronto
ونکوور Vancouver
تهران Tehran


وضعیت دلار کانادا
Canadian Dollar vs. U$



شاخص های بازار سهام
Stock Market Indices




Tehrantonian's Google Ranking

Yahoo bot last visit to Tehrantonian.
Msn bot last visit to Tehrantonian
Friday, April 01, 2005



اول آوریل، روز احمق ها

اولین روز از ماه آوریل در دنیای تقویم میلادی، به روزی مخصوص برای شوخی با دیگران و سر کار گذاشتن آنها تبدیل شده. در اینکار گاهی رسانه های معتبر نیز سربه سر مردم می گذارند و اسباب خنده و تفریح مردم را فراهم می آورند.

چند نمونه از شوخی های معروف تاریخی

- برداشت خرمن اسپاگتی در سویس
در سال 1957 برنامه معتبر پانورامای شبکه تلویزیونی BBC اعلام کرد که آن سال به یمن بارندگی مناسب و هوای ملایم کشاورزان سویسی موفق به برداشت خوبی در مزارع اسپاگتی خود شده اند و منعاقب آن فیلمی بظاهر خبری به مردم نشان داده شد که در آن ظاهرا کشاورزان مشغول چیدن اسپاگتی از درخت باغ خود بودند. با پخش این شوخی بسیاری از مردم گول خوردند و با شبکه تماس گرفتند و خواستار آموزش نحوه کاشت اسپاگتی در باغ منازل خود شدند!

- تلویزیون رنگی فوری
در سال 1962 کشور سوئد تنها یک شبکه پخش برنامه های تلویزیونی داشت که آن هم برنامه ها را به روش سیاه و سفید پخش می کرد. در این روز کارشناس ارشد فنی شبکه در برنامه حاضر شد و اعلام کرد که بخاطر تکنولوژی جدیدی که توسط شبکه به خدمت گرفته شده از این به بعد بیننده ها می توانند با یک دستکاری کوچک در گیرنده هایشان برنامه را بطور رنگی مشاهده کنند. او سپس اعلام کرد که برای دیدن برنامه ها به شکل رنگی باید بینندگان یک جوراب نایلونی روی صفحه تلویزیون بکشند. از جمعیت هفت میلیونی سوئد صدها هزار نفر فریب خوردند و سعی کردند با این روش تلویزیون خود را رنگی کنند. اولین برنامه رنگی تلویزیون سوئد در سال 1970 پخش شد.

- Taco Liberty Bell (زنگ آزادی تاکو)
در سال 1996 شرکت تاکوبل – فروشنده زنجیره ای غذای های فوری مکزیکی – اعلام کرد که زنگ معروف آزادی ایالات متحده آمریکا را (که میراث فرهنگی این کشور محسوب می گردد) از دولت این کشور خریده است و نامش را از Liberty Bell به نام جدیدش Taco Liberty Bell تغییر داده است. مقارن با این اعلام هزاران با موزه میراث ملی آمریکا تماس گرفتند و فحش و فضاحتی اساسی راه انداختند. این مرافعه تا چندین ساعت بعد که شرکت تاکوبل اعلام کرد شوخی کرده ادامه داشت.
جالب اینکه وقتی خبرگزاری ها در حین درگیری ها از سخنگوی کاخ سفید در مورد صحت و سقم این موضوع پرسیدند او نه تنها فروش زنگ را تایید کرد که افزود بنای یادبود آبراهام لینکلن نیز به شرکت فورد فروخته شده و نامش بزودی به بنای یادبود فورد لینکلن مرکوری تغییر خواهد کرد!

- ایالت آلاباما مقدار عدد پی را تغییر می دهد!
در سال 1998 خبرنامه علمی New Mexican Science and Reason در شماره آنروز خود اعلام کرد که مجلس ایالتی آلاباما تصمیم گرفته تا مقدار عدد پی را از 3.14159 به مقدار انجیلی آن – عدد 3- تغییر دهد. این خبرنامه به شکل ایمیل منتشر می شود ظرف مدت کوتاهی در سراسر جهان پخش شد و متعاقب آن هزاران نفر از افرادی که این شوخی را باور کرده بودند شروع به ارسال ایمیل یا تماس تلفنی با مجلس ایالتی کردند تا اعتراض خود را به این عمل قرون وسطایی نشان دهند.

- همبرگر مخصوص چپ دست ها
در سال 1998 شرکت اغذیه فروشی زنجیره ای Burger King – رقیب سرسخت Mc Donald's- در یک آگهی یک صفحه ای در مجله معتبر و پرخواننده USA Today اعلام کرد که اقدام به عرضه همبرگری مخصوص بیش از 32 میلیون شهروند چپ دست آمریکایی کرده است که حاوی همان محتویات همبرگر عادی است ولی مخلفات آنرا برای مصرف کننده های چپ دست به مقدار 180 درجه چرخانیده اند.
نکته جالب اینکه با وجود اعلام رسمی Burger King در مورد شوخی بودن این آگهی، هزاران نفر با مراجعه به فروشگاههای این شرکت درخواست همبرگر چپ دست ها کرده بودند. عده قابل توجهی نیز خواستار تولید همبرگری مخصوص برای راست دست ها شده بودند!

- پانزدهمین رژه روز April Fools در شهر نیویورک
در سال 2000 یک تلکس خبری برای شبکه های خبری آمریکا فرستاده شد که در آن اعلام گردید قرارست پانزدهمین رژه ویژه روز احمق های آوریل مقارن ظهر از خیابان 59 براه بیافتد و تا خیابان 5 ادامه یابد. در این رژه قرار بود چند آدم بادکنکی معلق در هوا با شعار "بزنید بکشید لهشان کنید!" از طرف پلیس سه شهر نیویورک، لس آنجلس و ساتل به نمایش درآیند و نیز بالنی با شعار "پس مریخ چه شد؟" در اعتراض به ماموریت ناکام ناسا در پروژه مریخ و نیز بالنی تبلیغاتی به نفع نژادپرستی از سوی تیم بیس بال آتلانتا به پرواز درآید که از آن به مردم فحش های نژادپرستانه داده شوند.

با دریافت این تلکس، تمامی شبکه های سرشناس آمریکا، از جمله CNN و FOX فورا تیم های خبری خود را برای استقرار در محل اعظام کردند. البته وقتی مقارن ظهر اثری از رژه موعود دیده نشد تازه معلوم شد همگی فریب خورده اند!

نگاهی به تاریخچه این مناسبت

روز اول آوریل از دید بسیاری از اقوام کوچ نشین و یا روستا نشین اولیه اروپایی آغاز سال محسوب می گردید و این روز از سوی امپراطوری روم نیز برای چندین قرن آغاز رسمی سال به حساب می آمد. در قرون وسطی روز بیست و پنجم مارس بعنوان روز اول سال از سوی چند کشور اروپایی به رسمیت شناخته شد. در سال 1582 پاپ گریگوری سیزدهم دستور رسمیت یافتن تقویم جدیدی بنام Gregorian Calendar را صادر کرد تا جانشین تقویم Julian گردد. در این تقویم روز اول سال را اول ژانویه تعیین کردند. بسیاری از کشور های اروپایی در مقابل این تغییر از خود مقاومت نشاندادند و تا مدتها به روش قدیم به برگزاری جشن روز نخست سال پرداختند ( اسکاتلند تا 1660، آلمان و دانمارک و نروژ تا 1700 و انگلستان تا 1752).

دولت فرانسه در سال 1564 تقویم جدید را برسمیت شناخت اما بعضی از شهروندان فرانسوی حاضر به پذیرش این جابجایی نبودند و همچنان روز اول آوریل را برای حلول سال نو جشن می گرفتند. مردمی که تقویم جدید را پذیرفته بودن شروع به مسخره کردن طرفداران تقویم کردند و سربسر گذاشتن با آنها در روز اول آوریل متداول شد. مردم این روز را Poisson d'Avril به ترجمه April Fish (ماهی آوریل – یا ابله آوریل) نامیدند و بچه ها عکس ماهی نقاشی می کردند و مخفیانه آنرا به پشت طرفداران تقویم قدیم می چسباندند. به این ترتیب باب شوخی های عملی در این روز باز گردید.

با پذیرش تقویم جدید توسط انگلستان در سال 1752، در این کشور و مهاجرنشین های آمریکای شمالی نیز شوخی اول آوریل متداول گردید.

تقارن این روز با مراسم سیزده بدر ایرانی و سربسر گذاشتن با مردم تحت عنوان دروغ سیزده از نظر تاریخی بنظر مقارن و هم ریشه به نظر می رسند ضمن اینکه ممکن است شوخی و سربسر گذاشتن در روز سیزدهم فروردین از فرهنگ های اروپایی وارد رسوم این روز شده باشد.

شاد باشید.


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:15 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................