Tehrantonian                 تهرانتویی – یک تهرانی در تورنتو
نکاتی پیرامون مهاجرت به کانادا،زندگی در انتاریو، کاریابی، خرید اولین خانه تان و استقرار با موفقیت
Tips on Immigration to Canada, Living in Ontario, Finding a Job, Buying your first home and settling down Successfully.
جستجو در تهرانتویی  
گزارشات لحظه ای
Reports by the Moment
وضعیت هوای تورنتو
Toronto's Weather

Click for Toronto Pearson, Ontario Forecast
برای دیدن وضعیت هوای سراسر کانادا اینجا کلیک کنید
Click here for Canadian Weather Status

Locations of visitors to this page
تورنتو Toronto
ونکوور Vancouver
تهران Tehran


وضعیت دلار کانادا
Canadian Dollar vs. U$



شاخص های بازار سهام
Stock Market Indices




Tehrantonian's Google Ranking

Yahoo bot last visit to Tehrantonian.
Msn bot last visit to Tehrantonian
Thursday, June 18, 2009

تورم تقریبا صفر درصدی در کانادا

طبق گزارش های اعلام شده، نرخ تورم در ماه مه امسال به نزدیک صفر رسیده است. البته نباید فراموش کرد که این نرخ را در مقایسه با سال قبل اعلام کرده اند و عملا نرخ تورم کالاها در کانادا 0.7 (هفت دهم درصد) بوده است که در پانزده سال اخیر بی سابقه بوده.

پایین بودن نرخ تورم تیغی دو لبه است: از یک طرف به نفع مصرف کننده هاست و هزینه مایحتاج روزمره را پایین می آورد و از طرف دیگر تولید کننده ها را در فشار قرار می دهد و سوددهی تولید و عرضه کالا را برایشان کمتر می کند و توان تولید آنها را پایین می آورد.

تورم مناسب (یعنی چیزی حدود 1.5 تا حداکثر 2.5 درصد) نرخی است سالم که هم مصرف کنندگان را حمایت می کند و هم به عرضه کنندگان خدمات و کالا ها اجازه رشد و ترقی می دهد. این فهرست استانهای مختلف کانادا و نرخ تورم آنها در ماه مه است (ماه آوریل در پرانتز آمده) و همانطور که دیده می شود بعضی از نواحی دچار تورم منفی شده اند:


-Newfoundland and Labrador 0.6 (0.4)
-Prince Edward Island -1.1 (-0.3)
-Nova Scotia -1.1 (-0.4)
-New Brunswick -0.2 (0.3)
-Quebec 0.1 (0.3)
-Ontario 0.4 (0.6)
-Manitoba 0.8 (0.9)
-Saskatchewan 0.7 (0.6)
-Alberta -0.7 (-0.7)
-British Columbia 0.1 (0.3)
-Whitehorse, Yukon 0.4 (1.4)
-Yellowknife, N.W.T. 0.3 (0.3)
-Iqaluit, Nunavut 3.5 (4.1)


پایین آمدن نرخ بهره بانکی یکی از راههای مبارزه با سقوط بیش از حد نرخ تورم است و ضمن تشویق مردم به خرید خانه، بازار این شاخه مهم از اقتصاد را بسوی گرم تر شدن پیش می برد. ظاهرا سیاست های تشویقی دولت انتاریو و دولت فدرال در حال کار کردن هستند و طبق آنچه من شخصا دیده ام در محله ما و محله های اطراف خانه هایی که در طی سه هفته گذشته برای فروش گذاشته شده بودند همگی فروش رفته اند و یا به قیمت مورد نظر فروشنده به فروش رسیده اند یا مورد رقابت قرار گرفته و به بهای بالاتر بدست خریدار رسیده اند. در بعضی موارد خانه ها در همان چند روز اول ورود به بازار به فروش رفته اند.

ایام بکام


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:15 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

25  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, June 02, 2009

جنرال موتورز در آمریکا سرانجام بعد از ماهها کشاکش اعلام ورشکستگی کرد.

جنرال موتورز کانادا با تکیه به کمک 10 میلیارد دلاری دولت کانادا از ورشکستگی نجات پیدا کرد اما در دنباله روی از طرح نوسازی/بازسازی کمپانی مادر در آمریکا، دستخوش تغییرات بنیادی در تولید و عرضه محصولات خود خواهد شد.
در اینجا ذکر این نکته لازم است که اعلام ورشکستگی در این سوی آب دو نوع دارد:

ورشکستی فصل یازده (Chapter 11 Bankruptcy) که در آن عملا شرکت برای محافظت در برابر نابودی به دادگاه پناه می برد و طرح خود برای بازسازی و نوسازی ساختار اداری و تولیدی و مالی اش را به دادگاه تقدیم می کند. در این زمان دادگاه روی تمام بدهی های شرکت قرار توقیف می گذارد و مانع می شود تا طلبکاران شرکت اوراق قرضه و بدهی های آنرا به اجرا بگذارند و آنرا از بین ببرند. چنانچه طرح مورد نظر توسط دادگاه پذیرفته شود (که غالبا می شود چون اصل طرح با کمک کارشناسی قوه قضاییه حاضر و ویرایش می شود)، آنگاه به شرکت فرصت داده می شود تا طبق برنامه مصوبه به پیش رود و بدهی های خود را بپردازد و ارزش سهامش را به تدریج افزایش دهد و به این ترتیب از زمین خوردن و متلاشی شدن نجات پیدا کند.

ورشکستگی فصل هفت (Chapter 7 Bankruptcy) که در آن شرکت امیدی به بقاء ندارد و عملا برای انحلال و فروش دارایی ها و جمع آوری نقدینه ها مطلبه تحت نظارت دادگاه وارد عمل می شود و در پایان پروسه شرکت منحل و از بین می رود.

که با توجه به اینکه ورشکستگی جنرال موتورز در آمریکا از نوع فصل یازدهم است و نیز قرارست از سوی دولت آمریکا 30 میلیارد دلار وام نیز دریافت کند، انتظار می رود با تغییر سیستم اداری و مدیریتی، تغییر روش طراحی و تولید و نیز با پایین آوردن هزینه نیروی انسانی – با ترکیبی از کاهش حقوق و مزایا و نیز اخراج بخشی از نیروی انسانی – برای رقابت با خودروساز های دیگر دوباره وارد بازار شود.

بنظر می رسد در این بدشانسی، جنرال موتورز در دو جنبه شانس داشته است: یکی اینکه نقش خودروسازی ملی آمریکا را بازی می کند و سقوط آن موضوعی حیثیتی است و انتظار می رفت که به هر تقدیر نهایتا دولت آمریکا زیر بازویش را بگیرد و نگذارد از بین برود و شانس دوم اینکه این شرکت بقدری در طول زمان بزرگ شده و رشد پیدا کرده و خودروسازهای دیگر را در خود بلعیده که حوزه وسیعی از روش های تولید و انواع خودرو را پوشش می دهد و می تواند با تقویت نمونه های موفق و حذف محصولات کم سود ده، خود را به بازار برگرداند.

یک نکته جالب دیگر: عبارت Bankrupt – که ترجمه آن در فارسی "ورشکسته" می باشد – به معنای "میزشکسته" است و از آنجا می آید که در گذشته در اروپا – و خصوصا کشور هلند – سرمایه دارانی در بخش مشخصی از بازار میزهایی داشتند که حالت غرفه داشت و افرادی که می خواستند وام بگیرند یا سرمایه گزاری کنند پای میز شخص مربوطه می آمدند و قرارداد می بستند و هر گاه کسی از غرفه داران ورشکست می شد و از دور خارج می گردید از سوی مقامات میزش را با تبر و اره درهم می شکستند و به همانحال می گذاشتند مدتی بماند تا مایه عبرت بقیه شود.

ریشه کلمه بانک نیز از همین میز معروف می آید.

ایام بکام


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:21 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

11  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................