Tehrantonian                 تهرانتویی – یک تهرانی در تورنتو
نکاتی پیرامون مهاجرت به کانادا،زندگی در انتاریو، کاریابی، خرید اولین خانه تان و استقرار با موفقیت
Tips on Immigration to Canada, Living in Ontario, Finding a Job, Buying your first home and settling down Successfully.
جستجو در تهرانتویی  
گزارشات لحظه ای
Reports by the Moment
وضعیت هوای تورنتو
Toronto's Weather

Click for Toronto Pearson, Ontario Forecast
برای دیدن وضعیت هوای سراسر کانادا اینجا کلیک کنید
Click here for Canadian Weather Status

Locations of visitors to this page
تورنتو Toronto
ونکوور Vancouver
تهران Tehran


وضعیت دلار کانادا
Canadian Dollar vs. U$



شاخص های بازار سهام
Stock Market Indices




Tehrantonian's Google Ranking

Yahoo bot last visit to Tehrantonian.
Msn bot last visit to Tehrantonian
Tuesday, December 18, 2007

برف برف برف !

یکشنبه گذشته رکورد چهل ساله بارش برف در انتاریو شکسته شد و در یک نوبت 35 سانتیمتر برف بارید. البته در این رابطه کسی سوسک نشد و شهرداری با موفقیت معابر را باز و تمیز نگاهداشت و دوشنبه صبح ملت سر کارشان رفتند. نکته جالب این بود که اینبار برف از سمت ایالات متحده به انتاریو آمد و به همین دلیل نواحی جنوبی انتاریو زودتر از نواحی شمالی آن شروع به بارش کردند و در مجموع مقدار بیشتری هم برف دریافت کردند.

نکته اینکه در ماه دسامبر تا این لحظه 55 سانت برف آمده که 5 سانت کمتر از کل بارش زمستان پارسال است! باید شخصا یک بسته زرشک برای دفتر انتشارات کتابچه آلماناک ارسال کنم و این پیش بینی وارونه را به ایشان تهنیت بگویم! امیدواریم لااقل پیش بینی آنها برای ماهها ژانویه و فوریه درست تر دربیاید.

اکنون با توجه به کاسته شدن از میزان ابرهای بارنده و گرم تر شدن هوا، زمزمه هایی برای پیش بینی نبود برف در روز کریسمس شروع شده است. که البته فکر نمی کنم کسی از این بابت ناراحت شود چون آنقدر برف روی زمین مانده که می شود جلوی هر خانه یک گوریل انگوری برفی در اندازه واقعی ساخت! (البته جالب است بدانید که در مورد ارتفاع آدم برفی ایکه می شود ساخت محدودیت قانونی وجود دارد! و دلیل اش رفع خطر ریزش برسر بچه هایی است که در این ایام برف بازی می کنند و ممکن است زیر بهمنی از آدم برفی گیر بیافتند!)

ضمنا اخبار در مورد خطر سکته قلبی بخاطر برف پاروکردن هشدار دارد و گفت که این یکشنبه دو نفر در تورنتوی بزرگ بدلیل حمله قلبی بعد از روبیدن برف درگذشته اند و از مردم خواست قبل از برف روبی حسابی نرمش و گرمش کنند و در صورت احساس کمترین ناراحتی در قفسه سینه فورا به نیروی های امدادی اطلاع دهند. شهرداری تورنتو هم اعلام آمادگی کرد که با همکاری گروههای داوطلب، برف مقابل منازل سالمندان را تمیز کند و از ایشان خواست از دست زدن به پارو خودداری کنند تا مشکلات فیزیکی پیدا نکنند.

ضمنا نوبرانه ایام کریسمس Eggnog (اگ – ناگ) نام دارد که با شیر و زرده تخم مرغ و وانیل و شکر تهیه می شود و در فروشگاهها در قفسه مربوط به شیر و لبنیات فروخته می شود و به زبان فرانسه به آن "شیر مرغ" می گویند و شما می توانید ادعا کنید که در کانادا از "شیر مرغ" پیدا می شود تا ... ! خیلی مقوی و خوشمزه است و کالری اش هم کم بد نیست!

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:13 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

22  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, November 23, 2007

چند منبع رایگان آموزشی

می دانیم که فراهم کردن منابع آموزشی تخصصی جدید به زبان انگلیسی و مطالعه و تحقیق و بروزآوری و بروز نگهداشتن توان تخصصی، برای مهاجرهایی که از طریق "نیروی کار ماهر" برای مهاجرت اقدام کرده اند، ضروری است و ارزش آن در افزایش توان آنها برای کاریابی و موفقیت حرفه ای ایشان در آینده، بسیار زیادست. از آنجا که هزینه خرید این منابع بالاست و نیز پیدا کردن آنها مشکل است، استفاده از منابعی که برایگان و از طریق اینترنت در دسترس هستند – حتی با وجود سرعت پایین اینترنت در اشتراک های خانگی- مقرون به صرفه و مشکل گشاست. در اینجا تعدادی از منابع موجود را بررسی می کنیم:


دانشگاه MIT و مطالب درسی رایگان

چندی است که دانشگاه ام آی تی (Massachusetts Institute of Technology) در سایتی بنام OpenCourseWare مقالات و جزوات درسی رشته های گوناگون این دانشگاه بطور رایگان در دسترس عموم قرار داده است و علاقه مندان – خصوصا دانشجویان رشته های مشابه در دانشگاههای دیگر- می توانند از این منابع استفاده کنند. برای بازدید از این سایت و بررسی این منابع درسی اینجا کلیک کنید.


کتب الکترونیکی رایگان

در زمینه های حسابداری، کامپیوتر، اقتصاد، ریاضیات، و غیره را می توانید بطور رایگان در این سایت بیابید و داونلد کنید. استفاده از این کتب را به افرادی که در صف مهاجرت هستند توصیه می کنم. از طریق این کتابها می توانید با زبان تخصصی ویژه حرفه خود آشنا تر شوید و نیز اطلاعات خود در زمینه تخصصی تان در کانادا را کامل تر کنید.


کتب، مجله و فایل های آموزشی رایگان

به این سایت مراجعه کنید.


ضمنا اگر علاقه به پخت و پز دارید:

دستور آشپزی رایگان

در این سایت می توانید چندین دستور پخت (صبحانه، ناهار، شام، تنقلات، دسر و ...) را بیابید.


روز خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:10 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

20  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, November 19, 2007

زمستان امسال

موسسات رسمی هواشناسی برای انتاریو زمستانی ملایم و کم بارش پیش بینی کرده اند ولی پیش بینی سنتی آلماناک – که بیش از دویست سال است از طریق فرمول های سری خودشان و (به گفته خودشان) با ترکیبی از محاسبات ریاضی و اطلاعات نجومی انجام می شود – در مورد سرمای هوا با موسسات رسمی توافق ندارد و معتقد است زمستان امسال سردتر از معمول خواهد بود (در مورد کم بارش بودن آن موافقند).


پس بنظر می آید بهتر است زیاد روی لوازم برف روبی سرمایه گزار نکنید و بجایش به البسه زمستانی خود بیشتر رسیدگی کنید.

ضمنا اگر تازه وارد کانادا شده اید از تماشای تزئینات کریسمس مراکز خرید – مثلا Eaton Centre – غافل نشوید. یکی دیگر از برنامه های جالب در این روز ها Cavalcade of Light است که در بیست نقطه از تورنتو انجام می شود و از بیست و چهارم نوامبر تا سی و یکم دسامبر ادامه دارد و بسیار سرگرم کننده است و بسیاری از قسمت های آن رایگان است و بررسی آنرا به علاقه مندان توصیه می کنم. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید ( به لینکهای سمت راست صفحه ای که باز می شود نیز دقت کنید!)


شهرداری نیز طبق برنامه هر سال در مقابل ساختمان اصلی اش در میدان Nathan Philips (تقاطع خیابان های Bay و Queen) مراسم تحویل سال جدید را در شب تحویل سال نو برگزار می کند که معمولا کنسرتی بزرگ و طولانی است و با شمارش معکوس در نیمه شب خاتمه می یابد.

ایام خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 3:52 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

4  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, November 02, 2007

حقوق و درآمد در کانادا

دوست خوبی در کامنتی مربوط به لاگ قبل، لینکی را معرفی کرده بودند که به سایت کاریابی Monster.ca تعلق دارد و در آن موتور جستجویی هست که به شما امکان انتخاب گروه حرفه ای و استان مورد نظر و عنوان شغل مورد جستجو را می دهد و سپس نمودار و میزان پرداختی مربوط به این شغل را نشان می دهد.

دقت به چند نکته در این مورد ضروری به نظر می رسد:

- اول اینکه مبالغ ارائه شده بالای متوسط پرداخت این مشاغل است و مربوط به کسانی می شود که چندسال سابقه کار کانادایی داشته، و در شرکتی معتبر و پولدار استخدام شده اند که توان پرداخت این مبالغ را دارد. بدیهی است این شرطی که غالب تازه مهاجرهای از راه رسیده ندارند و برای ایشان در ابتدای امر پیدا کار در رشته خودشان – ولو با درآمدی در حد گذران زندگی- هدفی است معتبر و حتی بسیاری مجبور می شوند بطور رایگان کارورزی کنند و حتی کرایه رفت و آمد را از جیب بپردازند تا سابقه کار کانادایی بدست آورند و در شغل های بعدی وارد بازار حرفه ای رشته مربوط شوند و ترقی مالی کنند.

- اسامی مشاغل موجود در این بانک اطلاعاتی دقیق نیست و بسیاری از آنها در موسسات مختلف به نام های دیگری شناخته می شوند فلذا این اسامی نباید بعنوان ملاک دقیق جستجو در هنگام کاریابی تلقی شوند.

- صرف وجود نام یک شغل در این بانک اطلاعاتی و وجود اعدادی برای میزان دریافتی آن، به این معنا نیست که این شغل بازار گرم و پررونقی دارد و توان جذب بالایی برای آن در استان مورد نظر شما موجود است. این امر موضوع دیگری است که باید خودتان از طریق جستجوی فرصت های شغلی موجود در بازار و آمارگیری روی آنها بدست آورید.

- بدیهی است که هرچه تخصص – یا ترکیب تخصصی – فرد و نیز سوابق کاری وی که در ایران بدست آورده، به نیازمندی های بازار کار کانادا نزدیک تر باشد، امکان موفقیت آن شخص بالاتر می رود و سرعت کاریابی اش بیشتر می شود. برای بدست آوردن دیدی درست در این مورد، توصیه می شود مشاغل نزدیک به تخصص خود را در موتورهای جستجوی سایت های کاریابی پیدا کرده و شرح آنها را بدقت بخوانید و انواع تخصص ها و تجربیات مورد نظر کارفرماها را یادداشت و گروهبندی کنید و تلاش کنید تا آنها را در ایران یاد بگیرید و رویشان تجربه عملی و کارآمد بدست آورید. با کمی تحقیق و مطالعه روی این موضوع و تمرکز دادن مسیر حرفه ای فعالیت هایتان پیش از زمان مهاجرت، می توانید توان خود در ورود به بازار کار کانادا را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

- تسلط به زبان انگلیسی از تخصص فنی مهم تر است! زیرا بدون آن حتی نمی توانید کارگری کنید! چه رسد به کار تخصصی. فرض کنید فارسی بلد نبودید و می خواستید در ایران کار و زندگی کنید. تکلیفتان چه بود؟ پس از هر فرصت برای تقویت زبان انگلیسی باید استفاده کنید. زبان فارسی یکی از آسان ترین و روان ترین لهجه ها را دارد و فارسی زبانان قادرند تمام الفاظ انگلیسی را براحتی و بدون اختلال لهجه تلفظ کنند. از این موهبت استفاده کنید و در مسابقه کاریابی از متقاضیان روس و هندی و چینی و پاکستانی جلو بزنید و بخوبی مهارت های خود را توضیح دهید و اثری ماندنی در مصاحبه کننده بگذارید. هدف رساندن سطح تسلط شما در انگلیسی به پای سطح تسلط شما در فارسی است. هر چه به این هدف نزدیکتر شوید توان شما در پیشرفت بیشتر خواهد بود.

- پولی که با خود به کانادا می آورید برای بقای شما حیاتی است، اما از آن مهمتر تخصصی قابل جذب در بازار کانادا و تسلط بر زبان انگلیسی است. اگر تخصص و زبان شما برای این کار قوی نباشد تمام پولی را که آورده اید خواهید خورد و به گرفتاری می افتید! پس این امر را جدی بگیرید.

- کانادا امکانات بیشماری برای ترقی دارد. چه در حرفه چه در تحصیل و چه در هر نوع سرگرمی که مایل باشید پیگیری کنید. اما برای استفاده از این امکانات باید درست عمل کرد و با ابزار کافی و مناسب وارد شد.

ضمنا امروز بالاخره زیر صفر رسید و صبح را با منفی یک درجه آغاز کردیم. مراقب باشید سرما نخورید. لایه لایه بپوشید و همیشه شالگردن و دستکش و کلاه بافتنی یا هدبند یا هردو (!) را همراه داشته باشید – ولو اینکه همیشه لازم به پوشیدنشان نباشد چون هوا در روز چند بار گرم و سرد می شود و ممکن است غافلگیر شوید.

ایام بکام


Link to this log     لینک به این نوشته - 8:22 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

27  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, October 30, 2007

هالویین

در مورد تاریخچه این جشن قبلا نوشته ام که می توانید توضیحات مربوطه را در این لینک ببینید.

اما:

کانادا واندرلند (Canada’s Wonderland) واقع در تقاطع بزرگراه 400 و خیابان Major Mackenzie (قابل دسترسی با اتومبیل شخصی و نیز اتوبوس های GO – از ایستگاه York Mills- و نیز YRT) هر شب برنامه زهرترک کردن بازدید کنندگان را دارد. این برنامه فردا – 31 اکتبر- دیدنی ترین اجرای خود را دارد و خاتمه می یابد.

بهای بلیط آن 26.96$ است و ساعات بازدید از آن هفت بعد از ظهر تا نیمه شب است.

برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.


نمایشگاه ملی کانادا (CNE) نیز پانزدهمین مجموعه ترسناک Screemers را عرضه کرده است که بهای بلیط آن – با کوپن تخفیف – می شود 22.95$ و شامل برنامه های متعدد ترسناک مخصوص هالویین است. این برنامه امشب و فردا شب برپا خواهد بود. مکان آن محل دایمی نمایشگاههای تورنتو و نزدیک دروازه Dufferin است. برای رسیدن به آن (علاوه بر خودروی شخصی) می توانید از خط 29 تی تی سی (مسیر جنوب از ایستگاه Dufferin در خط Bloor) یا از سرویس Go – با قطار به ایستگاه نمایشگاه بروید و به سمت جنوب قدم بزنید) استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

و نیز فردا شب (سی و یکم اکتبر) در خیابان چرچ - تقاطع ولزلی – (از ایستگاه متروی Wellesley) در خط یانگ می آیید بیرون و رو به شرق می روید تا تا برسید به اولین تقاطع – تا دو چهار راه پایین ترش مخصوص گردهمآیی افرادی است که برای هالویین انواع لباس ها و گریم های ترسناک را بکار برده اند. با توجه به اینکه این محله به همجنس گرا ها تعلق دارد عده زیادی از آنها نیز با لباس ها و آرایش های اغراق آمیز در میان جمع جلب توجه می کنند. حضور بچه ها در این جمع توصیه نمی شود.

هالویین ترسناک خوبی داشته باشید!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:37 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

2  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, October 15, 2007

چند خبر دست دوم

لیبرال ها برای یکدوره دیگر با اکثریت قاطع آراء دولت انتاریو را بدست گرفتند. حزب محافظه کار شکست بدی خورد، آنقدر که حتی رهبر این حزب در حوزه انتخابیه خودش مغلوب رقیب لیبرال خود گردید. ضمنا مردم به تغییر در روش انتخابات "نه" گفتند. دالتون مک گنتی – شخص اول انتاریو – برای تشکر از مردم طرحی را به پارلمان ارائه کرده است تا از سال آینده، سومین دوشنبه ماه فوریه را تحت نام "روز خانواده" تعطیل رسمی کند. لازم به ذکر است که ماه فوریه تنها ماهی از سال بود که تعطیل رسمی نداشت و هر چند در سرمای شدید این ماه کار زیادی با تعطیلات نمی شود کرد – جز ورزش های زمستانی – بهر حال یکروز تعطیل در هوای سرد می چسبد – خصوصا که به صرف آش رشته در کنار خانواده و دوستان طی شود!

طبق رسمی سالانه، دیروز حیوانات خانگی مردم توسط کلیسای انگلیکان سنت ماتایاس در تورنتو مورد تبرک قرار گرفتند! اگر هنوز سگ و گربه و موش خرمای منزل را متبرک نکرده اید مجبورید همینجوری نامتبرک تحملشان کنید تا سال بعد!

دانلد ترامپ، برج ساز تابلو و بی شخصیت و دلقک معاب معروف نیویورکی، کلنگ احداث برج جدید 57 طبقه ای را در منطقه تجاری تورنتو – downtown – به زمین زد. ظاهرا مگس پراندن بازار ساخت و ساز در آمریکا مشوق اصلی ترامپ در این امر بوده! این برج حاوی 118 آپارتمان (هر یک به قیمت 1.6 تا 1.9 میلیون دلار) و هتلی دارای 261 اتاق خواهد بود. طبق اعلام های قبلی قرار بود این هتل بیش از هفتاد طبقه داشته باشد اما بدلیل مشکلات فنی در ساخت تکنولوژی آسانسور هایی که بتوانند بیش از هفتاد طبقه را پوشش دهند، نزدیک به بیست طبقه از طرح قبلی کاسته شد. قرارست این برج در سال 2010 تمام شود. (نکته! وقتی آژیر آتش سوزی کشیده می شود، آسانسور ها از کار می افتند و می آیند طبقه همکف و هر کسی در هر طبقه ای باشد، باید با پله های اضطراری بیاید پایین و جانش را نجات بدهد. می توانید قیافه مالکی را که دو میلیون دلار پول داده و حالا دارد 50 طبقه را با پله می آید پایین مجسم کنید!

و آخرین خبر اینکه اعلام شد طبق نظرسنجی های غیر رسمی که توسط شورای شهر انجام شده "... اکثریت مردم تورنتو هنوز با طرح افزایش مالیات بر انتقال مالکلیت املاک، مخالف هستند..." یکی نیست به این نوابغ بگوید: بابا آی کیو! این دیگه آمار گرفتن هم داره؟

دیگر خبری نیست!
روز خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:12 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

10  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, September 26, 2007

دلار کانادا و دلار آمریکا

چند ایمیل از خواننده های وبلاگ دریافت کردم که در مورد دلیل برابر شدن دلار این دو کشور و دورنمای این موازنه و تبعات آن نظرخواهی کرده بودند.

بیایید ابتدا نگاهی مختصر بیاندازیم به آنچه در چند سال اخیر در سیستم مالی ایالات متحده اتفاق افتاده:

بعد از سقوط اقتصادی شدید معروف به Dot Com Meltdown و فروپاشی ارزش شرکت های اینترنتی – که شرح تاریخچه آن نیاز به لاگی جداگانه داره - . به دنبال آن سقوط اقتصاد آمریکای شمالی و بعد اروپا و خاوردور، اقتصاد کشورهای صنعتی وارد دوره سکون و رکودی گردید که تا اواخر سال 2002 ادامه پیدا کرد.

از اوایل سال 2003 دوباره اقتصاد رونق گرفت و کم کم توسعه اقتصادی شروع شد و ادامه یافت و با بهبود نسبی وضع مردم و شرکت ها و افزایش علاقه به سرمایه گزاری، عده ای شروع به جستجو برای یافتن راهی جدید برای سواری گرفتن از این موج جدید شدند.

از آنجاییکه سیستم اقتصادی آمریکا باز تر – بخوانید: بی در و پیکر تر - از سیستم اقتصادی اتحادیه اروپا و نیز کانادا است، بیش از سایر سیستم ها مورد هجوم افراد و موسسات سودجو و فرصت طلب قرار می گیرد. در هر دوره رونق اقتصادی همواره گروهی جدید پیدا می شوند که سوراخی جدید در قوانین مالی و اقتصادی این کشور پیدا می کنند و با بهره گیری از ضعف نظارتی لازم بر فعالیت های اقتصادی خود، کم کم این سوراخ را چنان از چند طرف رشد می دهند که مثل دره ای دهان باز می کند و اقتصاد این کشور را می بلعد! و یا لااقل این اقتصاد تا گردن در آن فرو می رود!

در گذشته، ارتباط تنگاتنگ بین اقتصاد ایالات متحده و اروپا و کانادا، منجر به لطمه پذیری سنگین این مجموعه های اقتصادی همزمان با سقوط اقتصادی در آمریکا می گردید، اما با گذشت زمان، کشورهای دیگر یادگرفتند تا بروش های گوناگون این ارتباط را کنترل کنند و عوامل حفاظتی متعددی بر سر انتشار این موج منفی قرار دهند و اگر حرکتی در آمریکا شروع شده که نسبت به آخر و عاقبت آن دید خوبی ندارند، جلوی نفوذ زیاد آنرا در اقتصاد خود بگیرند. البته اینکه این عوامل بازدارنده تا چه درجه و تا چه موقعی قادر به حفاظت اقتصاد متبوع خود باشند وابسته به عوامل متعددی است که از حوصله این بحث بیرون است.

حرکت خرابکارانه جدید موسسات مالی و سرمایه گزاری در آمریکا، از اینجا شروع شد که عده ای متوجه شدند می توانند از طریق نمایندگی های خود در کشورهایی که بهره بانکی پایینی روی وام منظور می کنند – نظیر سیستم بانکی ژاپن که بهره ای نزدیک به صفر دارد- مبالغی کلان واحد ارز بومی این کشور ها را قرض بگیرند و با آن دلار آمریکا بخرند و این دلار فراوان را به سیستم مالی ایالات متحده وارد کنند و به مردم و شرکتها وام دهند و بهره خوبی دریافت کنند و این وسط از بابت تفاضل در بهره ها سود کلانی تولید کنند.

اما از آنجاییکه هر سوراخ دعا مدتی کوتاهی مخفی می ماند و کم کم بقیه بازیگران این صحنه نیز آنرا کشف می کنند و سعی می کنند کاسه خود را نیز در این دیگ هردمجوش فرو ببرند و سهمی بردارند، کار کم کم بالا گرفت و نه تنها این مبلغ استقراضی رشد هنگفتی کرد، که موسسات وام دهنده در رقابت با هم شروع به کم کردن نرخ بهره وام های آمریکایی کردند و کار را تا آنجا پیش بردند که نرخ بهره را زیر نرخ بهره استاندارد بانک مرکزی فدرال (اصطلاحا Fed ) بردند. دسته گل دیگری که در میان این بازار رقابت برای وام دهی رخداد، شل کردن محدودیت های صدور مجوز وام برای افراد بد سابقه یا فاقد سابقه مالی لازم بود.

به این ترتیب میلیاردها دلار وام با نرخی پایین تر از سطح سودهی در دست افرادی با خطر زیاد ورشکستی و نبود توان مالی بازپرداخت وام قرار گرفت.

یک دلیل گسترش خرابکاری این بوده است که موسسات وام دهنده، کار بازاریابی و فروش را به خرده پاهایی واگذار کرده اند که درصدی از بابت هر فروش دریافت می کنند ولی در سوخت و سوز اصل وام یا آخر و عاقبت این پروسه هیچ مسولیتی ندارند. از آنجاییکه بیشتر این افراد عده ای تازه کار هستند و کارمزدی فعالیت می کنند و اصولا هر چه بدستشان برسد می فروشند، بطور تصاعدی رشد کرده و هر دوره سه ماهه چند ده میلیارد دلار بیشتر از سقف دوره قبل به مردم و شرکت ها وام فروختند!

البته دامنه خرابکاری به اینجا ختم نمی شود:
موسسات مالی متعددی می آیند و این مجموعه های بزرگ وام را می خرند و روی آن اوراق قرضه ویژه ای صادر می کنند از نوع Mortgage backed Security یعنی اوراق بهادار با پشتوانه وام. در ساخت این اوراق قرضه می آیند و درآمد ناشی از بهره وام ها را به همراه بازپرداخت اصل آنها محاسبه می کنند و روی آنها ارزش گذاری می نمایند. بعد این اوراق را به افراد یا موسسات متعددی می فروشند. حتی خود موسساتی که وام را داده بودند هم از آنها می خرند و روی آنها سرمایه گزاری می کنند. این اوراق توسط موسسات متعدد سرمایه گزاری و صندوق های بازنشستگی و بانکها نیز خریداری می شود و در واقع در سراسر شریان اقتصادی کشور و حتی خارج از آن کشور، منتشر می شود.

بعد از چند سال، بازار مسکن به حد اشباع رسید. یعنی موج خرید خانه کند شد. چون غالب جویندگان مسکن آنرا خریده بودند و تا حد توانشان – و متاسفانه خیلی از آنها بسیار بیشتر از حد توانشان، زیر قرض رفته بودند. عده زیادی نیز به هوای گرانتر شدن دایمی ملک، بدون اینکه توان بازپرداخت داشته باشند، صرفا به هوای فروش ملک بعد از مدتی کوتاه و به چنگ آوردن سودی سریع و آسان، وارد قرارداد وام شده بودند. بعضی از آنها هم زیر بار وام مسکن خود بوده اند و هم با گرفتن وام بیشتر اقدام به خرید واحد های مسکونی دیگری کرده اند.

با کند شدن بازار، رشد قیمت ها هم متوقف شد و کم کم در بسیاری نواحی این رشد به صفر رسید و کم کم با کاهش تعداد مشتریان، بدلیل اتمام پروژه های متعدد ساختمانی که به هوای گرم بودن بازار در تیراژی بسیار بالا اقدام به ساخت و ساز کرده بودند، برای جلوگیری از باد کردن خانه ها روی دست سازندگان، تخفیف روی بهای ملک و سقوط گسترده قیمت آنها شروع شد. اولین موج ضرر و ورشکستگی توسط کسانی که به صرف سود بردن خانه های متعدد خریده بودند به بازار تحمیل شده است. ورشکستگی این عده و سوختن وام ها ابتدا ضرر به مجموعه های وام وارد کرده و مقارن با آن ارزش اوراق قرضه ای که برمبنای آنها صادر شده بوده است را پایین می آورد.

با این سقوط ثانوی، شرکتهای مالی خریدار اوراق شروع به ضرر دادن و ورشکست شدن کرده اند. این مجموعه مدتی است شروع به انعکاس متوالی کرده و ترس از سقوط بیشتر قیمت ملک باعث کمتر شدن رقبت خریداران واقعی و سقوط بیشتر قیمت ملک به تبع آن گردیده است. از طرفی موسسات وام دهنده نمی توانند با ضبط خانه و فروش آن در بازار راکد و رو به سقوط مسکن، ضرر مالی وارده را جبران کنند. اضمحلال وام ها یکی بعد از دیگری باعث وارد شدن فشار بیشتر به وام دهنده ها و ورشکست شدن آنها می شود.

به این فرایند عنوانی جدید داده اند بنام Mortgage Meltdown (توضیح اینکه عبارت ملت داون، اصطلاحی است که در مورد نیروگاههای هسته ای استفاده می شود و منظور از آن بروز فاجعه ایست هسته ای که بخاطر نقص در سیستم خنک کننده سوخت هسته ای و ذوب شدن مجموعه مربوطه و نشت آلودگی رادیواکتیو در محیط بواسطه آن است (رجوع کنید به حادثه چرنوبیل)).

از طرف دیگر از آنجاییکه بسیاری از مردم و موسسات در آمریکا صرفا روی اعتبار خرج می کنند و در واقع پول لازم برای انجام کارها و پروژه هایشان را ندارند، با ورشکستگی آنها در بازار ملک، در سایر جنبه ها نیز ورشکسته اعلام می شوند و ضرر هنگفتی نیز از این بابت به موسسات اعتباری وارد می کنند. موسساتی که خود انواع اوراق قرضه را روی بدهی های مردم و شرکت ها از بابت قرضهای اعتباری صادر کرده و فروخته اند و یا در آن سرمایه گزاری کلان کرده اند!

در این میان بانک فدرال برای شل کردن فشار روی گلوگاه بانکهای این کشور، نرخ استاندارد وام فدرال را پایین و پایین تر آورده است تا بانکها بتوانند از بانک مرکزی با نرخ بهره کمتری قرض بگیرند و شاید بتوانند از این منجلاب زنده بیرون بیایند. این اقدام بانک فدرال صرفا وصله زنی سرهمبندی شده ای است که در کوتاه مدت اثری مقطعی دارد و ضرر آن در دراز مدت برای اقتصاد این کشور کمر شکن خواهد بود.

در سال 2008 میلادی حدود 700 میلیارد دلار وامی که دست مردم است باید تمدید شود. برای تمدید، نرخ وام بانک فدرال را مبنا قرار می دهند. این یعنی مردم در تمدید وام خود نرخ بهره پایین تری بدست می آورند و سود وام دهنده ها از این هم کمتر خواهد شد و فشار بیشتری به اقتصاد وارد خواهد شد.

این عدم موازنه بین ارزش واقعی دارایی ها و ارزش استقراضات اعتباری و وام در اقتصاد ایالات متحده که از 20 سال پیش شروع شده و امروز به مرز انفجار رسیده، نیاز به تصفیه حساب جدی و بسیار سنگینی دارد که هنوز شروع نشده! در مورد اینکه کی این فروپاشی تاریخی شروع واقعی خود را نشان خواهد داد پیش بینی دقیقی نمی توان کرد و هم اکنون مانند بمبی ساعتی زیر پای اقتصاد این کشور در حال ثانیه شماری است.

در کنار این مشکلات اقتصادی، کافیست استقراض بی سابقه دولت جمهوریخواه را در 8 سال گذشته به معادله اضافه کنید. به این ترتیب اگر ایالات متحده وارد رکود دیگری شود، دولت فدرال توان مالی لازم برای کمک به بهبود آنرا نخواهد داشت و چاره ای جز قرض گرفتن بیشتر و پایین آوردن بیشتر ارزش دلار آمریکا نخواهد داشت.

دلیل برابر شدن ارزش دلار کانادا و آمریکا سقوط شدید و روزافزون ارزش دلار آمریکا و در عوض رشد بهتر از متوسط ارزش دلار کانادا بوده است.

این رشد ارزشی دلار کانادا حکم شمشیری دو لبه را دارد. از طرفی به نفع وارد کنندگان کالا و مسافرهای کانادایی است و از طرف دیگر موجب گرانتر شدن خدمات تولیدی در کانادا برای مصرف کنندگان آمریکایی و وارد شدن لطمه شدید به بازار صادرات کانادا به ایالات متحده خواهد شد و اقتصاد کانادا از این بابت ضرر کرده و سرعت رشد دلار کانادا را کم خواهد کرد. در واقع فعالیتهای تجاری ایکه بخاطر پایین تر بودن ارزش دلار کانادا در جریان بودند اکنون رو به نابودی هستند و شرکتها و موسساتی که در این زمینه فعالند به سوی ورشکستگی و تعطیلی و اخراج نیروی پرسنلی خود خواهند رفت.

هر چند بنظر می رسد که شدت و سرعت سقوط ارزش دلار آمریکا، همچنان باعث افزایش نسبی ارزش دلار کانادا و نیز یورو در موازنه های ارزی در چندین ماه آینده باشد.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 3:15 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

21  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, September 11, 2007

خرید اتومبیل در انتاریو

از آنجاییکه در این مورد دوستان بازدید کننده از وبلاگ بارها سوالهای متعدد پرسیده اند و من نیز قبلا در وبلاگ در این مورد نوشته ام، در این لاگ سعی می کنم نوشته قبلی را – نکاتی پیرامون خرید اتومبیل دست دوم – کامل تر کرده و بیشتر در این مورد بنویسم.


فاکتور بودجه و توان پرداخت و اینکه آیا شما در موقع خرید، سابقه اعتباری کافی در کانادا دارید تا بتوانید وارد قرار داد اقساطی بشوید از عوامل اصلی این تصمیم گیری هستند. نکته مهم دیگر اینکه سیستم حمل و نقل شهری تورنتوی بزرگ بسیار کارآمد است و پوششی خوب در سطح تمام خیابان های اصلی شهر دارد و بسیاری از مهاجر ها – خصوصا مجرد ها و یا آنهاییکه بچه کوچک در هنگام ورود به کانادا به همراه ندارند – از خرید آن تا ماهها خودداری می کنند.

نو بخریم یا دست دوم؟

ابتدا اجازه دهید نگاهی بیاندازیم به مزایا و معایب هر یک:

--- مزایای اتومبیل نو

- بدنه، بخش انتقال نیرو و بسیاری از اجزاء آن تحت پوشش گارانتی کارخانه هستند (بسته به مدل و مارک آن فرق می کند). این قابلیت اهمیت ویژه دارد چرا که هزینه تعمیر و تعویض غالبا گران است و بسته به نوع و وسعت اشکال می تواند تا چندهزار دلار برسد.
- بعضا مشمول کوپن تعویض روغن و/یا سرویس فصلی رایگان از طرف نمایندگی (برای چند فصل یا چند سال متوالی) هستند. این قابلیت سالانه بین 250 تا 2500 دلار – بسته به مدل و مارک- برای شما صرفه جویی در بردارد.
- در صورت خریده شدن در زمان برنامه های حراج سالانه نمایندگی یا کارخانه، مشمول تخفیف ویژه و/یا خدمات ویژه و/یا نرخ بهره پایین تر از نرمال و/یا لوازم اضافی و تکمیلی رایگان یا تخفیف خورده خواهند شد. که واضح است می تواند چند صد تا چند هزار دلار در قیمت تمام شده صرفه جویی کند.
- نیاز به بازدید سالانه فنی و اخذ قبولی در تست آلودگی هوا ندارد.



--- مزایای اتومبیل دست دوم

- ارزان تر است. افت قیمت اتومبیل در آمریکای شمالی زیادست – که البته بسته به مدل و مارک میزان آن فرق می کند – و این افت قیمت باعث می شود که ماشین دست دوم (حتی اگر یک ماه از خریدش توسط خریدار اول می گذرد) افت قیمت نشان دهد و گاها این افت قیمت می تواند چند هزار دلار برای شما صرفه جویی کند.
- حق بیمه آن کمتر است. بیمه اتومبیل تابعی است از ارزش فیزیکی آن و طبعا هر چه این ارزش کمتر باشد، حق بیمه کمتری نیز لازم دارد.
- مالیات بر خرید آن کمتر است.



--- معایت اتومبیل نو

- گرانتر است و طبعا این گرانی در ترکیب با افت قیمت موجب افت بیشتر ارزش خودرو می شود.
- مالیات بر خرید آن بیشتر.
- حق بیمه آن بیشتر است.


--- معایت اتومبیل دست دوم

- اگر از دوره گارانتی کارخانه خارج شده باشد، هزینه های تعمیر آن ممکن است سر به آسمان بردارد و حتی گاها از قیمت خود خودرو بالاتر برود! که البته این امر برمی گردد به سن اتومبیل و مدل و مارک آن. (مثلا ممکن است شما یک شورولت 1998 را به مبلغ 800 دلار خریده باشید و برای تعمیر گیربکس آن از شما 3000 دلار درخواست کنند!)

- امنیت کاربری شان به قوت اتومبیل های نو نیست و احتمال خراب شدنشان در جاده و در شهر بیشتر است. هر چند می توانید با عضویت در CAA ( Canadian Automobile Association ) از مزایای خدمات بکسل و تعمیرات آنها بهره مند شوید و درمانده و مستاصل نشوید (هر چند علافی و ضد حال مربوط به خرابی اتومبیل و بهم خوردن برنامه های روز شما سرجایش خواهد بود!)


- احتمالا بعضی امکانات اتومبیل های جدیدتر را ندارند (مثلا Side Airbag یا Traction Control )

- بستگی به سن آنها ممکن است نیاز به آزمایش سالانه آلاینده ها و اخذ مجوز از این بابت داشته باشند.

- در موارد نادری ممکن است: دزدی، یا چپی، یا سیل زده، یا تصادف شدید کرده، یا از نظر سند مشکل دار باشند. (در معامله با نمایندگی ها و یا اتومبیل فروشی های بزرگ کمتر ممکن است چنین اتفاقی بیافتد).


هزینه های اتومبیل:

- قسط آن (اگر اقساطی Purchase شده باشد یا که اصولا Lease باشد).

- هزینه بیمه (که ممکن است در سالهای اول بیمه داری شما در کانادا، مبلغی قابل توجه و نزدیک به قسط خود ماشین باشد!).

- هزینه پارکینگ (آپارتمان های کرایه ای غالبا هزینه ای جداگانه از این بابت اخذ می کنند. آپارتمان های خریداری شده غالبا یک جاری پارک دارند. اگر هاوس کرایه کرده اید و یا زیرزمین هاوسی را کرایه کرده اید باید چک کنید ببینید اجازه پارک دارید یا خیر). پارک کردن در خیابان ممکن است مشمول ممنوعیت در ساعات مشخص باشد. ضمنا اگر در خیابان علامت Snow Route وجود دارد دقت کنید که در زمستان و اوایل بهار در مورد پارک در این معابر محدودیت وجود دارد.

- هزینه پلاک اتومبیل: که هزینه صدور آن و هزینه تمدید سالانه آن است – که پایان اعتبار سالانه آن در پایان ماه تولد شما خواهد بود. ضمنا پلاک بنام شخص صادر می شود و با تعویض اتومبیل می شود آنرا برای ماشین بعدی نیز ثبت کرده و مورد استفاده قرار داد.

- هزینه بنزین و مایع شیشه شور و کارواش.

- هزینه تعویض روغن و چک آپ فصلی.

- هزینه های دیگر: مثلا تعویض لاستیک (چه فصلی و چه بخاطر صاف شدن آنها) و یا تعویض لقمه های ترمز یا ...


و اما سوال اصلی: نو بخریم یا دست دوم؟

اگر اتومبیل آمریکایی می خرید (مثلا Ford یا GMC یا Chrysler یا Jeep یا Chevrolet یا Pontiac یا Buick یا Cadillac یا مارک دیگری ...) توصیه می کنم یا نو بخرید یا اگر دست دوم می خرید حتما هنوز از دوران گارانتی اش باقی مانده باشد. مثلا اگر در ابتدا با 5 سال گارانتی فروخته شده، هنوز دو سالی از آن باقی مانده باشد. دلیلش استهلاک زیاد ماشین های آمریکایی است و اینکه ممکن است زود بزود به خرج بیافتند.

اگر اتومبیل ژاپنی می خرید (مثلا Toyota یا Nissan یا Honda یا Subaruیا Mitsubishi یا ...) بدانید که در شرایط نرمال، این اتومبیل تا هفت هشت سال خوب راه می رود و دردسر چندانی نخواهد داشت. پس اگر سنش از این مقدار بالاتر نرفته هنوز خودروی خوب و قابل اطمینانی است. غالبا کم مصرف است و هزینه سرویسش هم خیلی زیاد نیست.

اگر اتومبیل آلمانی – یا لااقل طراحی شده در آلمان – می خرید (مثلا Volkswagen یا Audi یا BMW یا Mercedes Benz یا Porsche ) بدانید که افت فنی این وسلیه خیلی کند صورت می گیرد و هشت تا ده سال عمر خوب دارد و اگر نو بخریدش یا مالک قبلی اش زیاد آنرا ندوانیده باشد و یا با آن وحشی بازی درنیاورده باشد(!) تا سالها اتومبیل خوب و قابل اطمینانی خواهد بود و بشرط اینکه از آن خوب مراقبت کنید برای شما کار خواهد کرد. البته همچنان توصیه می شود که موقع خرید لااقل دو سالی از گارانتی اش مانده باشد و حتما از نمایندگی مجاز خودشان آنها را بخرید و نیز از نوع تایید شده فنی (Certified) بخریدشان که تضمین نمایندگی را در مورد کیفیت فنی بهمراه داشته باشد.

اگر اتومبیل کره ای می خرید (مثلا Kia یا Hyundai ) بدانید که این اتومبیل ها عمر مفیدشان در حد مدت گارانتی کارخانه شان است و افت قیمتشان هم شدید است و در سه چهار سال کاملا از قیمت می افتند. اینها را نیز حتما در دوران گارانتی شان بخرید و قبل از پایان آن بفروشیدشان.

از اتومبیل های فرانسوی در کانادا خبری نیست اما دو مارک انگلیسی Jaguar و Land Rover فعال هستند که بدلیل کمبودن تعداد تعمیرگاههای مجاز، افت قیمت شدید و از آن مشکلتر، هزینه نگهداری و سرویس بالا، آنها را توصیه نمی کنم.


کدام گزینه؟ Finance یا Lease را انتخاب کنیم؟

فایننس یعنی خرید قسطی خودرو: در این حالت معمولا نرخ بهره پایین تر – و گاها 0 درصد – شارژ می شود و قسط بندی آن از یکسال تا شش سال – بسته به فروشنده – می تواند متغیر باشد. قسط ها گرانتر از نوع لیس هستند و در پایان پرداخت اقساط سند خودرو بنام خریدار صادر می شود.

لیس یعنی مالکیت کرایه ای: در این حالت نرخ بهره معمولا بالاتر و قسط بندی زمان کوتاهتر – مثلا دو سال تا سه سال و نیم- دارد و در این مدت خریدار مبلغ کمتری - گاها در حد 40 درصد وضعیت قبل - می پردازد که بر مبنای تفاضل بهای خودرو در زمان خرید و ارزش آن در پایان دوران لیسینگ محاسبه می شود. اغلب قرارداد های مربوطه به خریدار اجازه می دهند در پایان مهلت قرار داد اقدام به خرید خودرو بر مبنای قیمت تعیین شده در قرار داد نماید. بدیهی است که اگر خودروی مربوطه در آن روز بیشتر از قیمت نوشته شده ارزش داشته باشد، صرفه در خریدن آن خواهد بود. حتی در این مرحله نیز می شود وارد قرارداد فایننس با نمایندگی شد و باقیمانده بهای خودرو را قسطی پس داد. این روش در دو حالت خوب است:

یک – اگر خودرو را برای شرکت می خرید و می توانید هزینه مربوطه به لیسینگ و بیمه و ... را مشمول هزینه های شرکت کنید و از درآمد مشمول مالیات شرکت بکاهید.

دو- اگر خودرو مرغوب باشد (مثلا آلمانی باشد) و با بررسی قیمت ها در بازار بشود پیش بینی کرد که با توجه به کارکردی که شما از خودرو خواهید گرفت (میزان کیلومتر آن در موقع اتمام قراداد) بهای آن نسبت به آنچه در روز نخست در قرار داد نوشته شده بالاتر خواهد بود و شما عملا در این مورد استفاده می برید و حتی می توانید آنرا نقدی از نمایندگی خریده و بلافاصله در بازار با سود بفروشید یا با توجه به سند اول بودنش و خوب مانده بودنش، خودتان نگهش دارید (نمونه آنرا می شود در BMW یا Benz ها قدیمی دید که هنوز زیر پای صاحبان اولشان مشغول به خدمت هستند).


چطور خودرو ها بررسی و انتخاب کنیم؟

مجله های رایگانی ویژه خودرو های دست دوم و خودرو های نو در باجه های مخصوص در تقاطع های مهم موجودند. ضمنا تمام این کمپانی های خودرو سازی وبسایت مخصوص مشتریان کانادایی دارند و در آنها می توانید انواع مدل ها و گزینه های آنها و هزینه های مربوط به آنها را بررسی کرده و برای خود چاپ کنید یا ذخیره کنید یا برای استعلام قیمت به نمایندگی مورد انتخاب خود بفرستید.

غالب این سایت ها بخشی نیز به فروش خودرو های دست دوم خودشان اختصاص داده اند و موجودی انبار و خصوصیات این خودرو ها را می توانید از روی اینترنت ببینید.

می توانید به نمایندگی ها مستقیما مراجعه کنید و خودرو ها را از نزدیک بررسی کرده و سوار شوید و تست کنید.

لطفا اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید در بخش نظرخواهی مطرح کنید.

ایام خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 12:57 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

28  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, September 06, 2007

چند نکته خواندنی در مورد کانادا

- بلندترین بنای مستقل دنیا، برج ملی کانادا CN Tower است که با بودجه 63 میلیون دلار ساخته شده و 553.34 متر ارتفاع دارد. این برج در سال 1975 کامل گردید و توسط شرکت ملی راه آهن کانادا ساخته شده است.

- آلکساندر گراهام بل، تلفن را در سال 1874 در شهر Brantford در استان انتاریو اختراع کرد. شرکت Bell Canada را تاسیس کرد و اکنون این شرکت یکی از بزرگترین موسسات کاناداست.

- میکروسکوپ الکترونی (در سال 1938) ، دستگاه برف روب (در سال 1925) غذای ویژه کودک (در سال 1930) و زیپ لباس (در سال 1934) توسط کانادایی ها اختراع شده اند.

- اولین ایستگاه رادیوی دنیا در شهر مونترال و در سال 1919 فعال گردید و اولین برنامه نمایشی موزیکال دنیا را در سال 1920 پخش کرد.

- یک کانادایی بنام Sir Stanford Fleming مبتکر بیست چهار time zone در کره زمین است. این سیستم تعیین ساعات محلی، نخستی بار توسط North American Railway در سال 1885 پذیرفته شده و Greenwich به عنوان مبدا ساعت دنیا انتخاب گردید.

- اولین زنی که در دنیای غرب به درجه وزارت رسید، Merry Ellen Smith بود که در سال 1921 وارد کابینه دولت بریتیش کلمبیا گردید. وی ابتدا در سال 1918 در انتخابات پارلمان برنده شده بود.

- طولانی ترین بزرگراه ملی دنیا – به درازای 7821 کیلومتر- در کانادا قرار گرفته و از سواحل شرقی کانادا در نیوفاندلند به سواحل غربی این کشور در بریتیش کلمبیا می رسد.

- خیابان Yonge که از حاشیه دریاچه انتاریو در جنوب شهر تورنتو شروع می شود، طولانی ترین خیابان دنیاست. این خیابان با طول بیش از 1900 کیلومتر از چند شهر عبور می کند و به دریاچه هوران ختم می گردد.

- در سال 1888 در شهر جرج تاون، یک کارخانه تولید کاغذ برای اولین بار در دنیا از نیروی الکتریسیته تولید شده توسط توربین های آبی استفاده کرد.

- کانادا اولین ماهواره ارتباط درون کشوری دنیا را در سال 1972 (بنام Anik 1) به خدمت گرفت و نیز اولین پخش ماهواره ای برنامه های تلویزیونی درون کشوری نیز برای اولین بار در کانادا انجام پذیرفت.

- انسولین در سال 1921 توسط Frederick Banting و شاگردش در کانادا کشف گردید. Banting بخاطر این کشف به دریافت جایزه نوبل مفتخر گردید و بعدا لقب Sir گرفت.

- اولین دستگاه کاشف مواد منفجره از طریق بخار آن – که قادر است عوامل انفجاری را حتی با رقت یک در تریلیون کشف کند – توسط یک محقق کانادایی بنام Dr. Lorne Elias در مرکز تحقیقات ملی کانادا، ساخته شد.

- بسکتبال اختراعی است کانادایی. این ورزش برای نخستین بار توسط Dr. James Naismith از شهر Almonte استان انتاریو ابداع گردید. وی در ابتدا از یک سبد میوه بجای حلقه استفاده کرد.

- بزرگترین واحد فیلم سازی دولتی دنیا به کانادا تعلق دارد. این واحد که National Film Board of Canada نام دارد از زمان تاسیسش در 1939 تا کنون بیش از 3000 جایزه ملی و بین المللی دریافت کرده است.

- کانادا مالک یک چهاردهم مساحت کره زمین، یکدهم جنگلهای این سیاره، و یک پنجم حیات وحش دنیاست.

- اگر قرار بود مساحت کشور ها را بین مردمشان تقسیم کنند، به هر کانادایی زمینی به وسعت 365 هزار متر مربع می رسید. این در حالی است که به هر آمریکایی زمینی به وسعت 40 هزار متر ، به هر ژاپنی 3 هزار و سیصد متر و به هر هنگ کنگی کمتر از 190 متر مربع می رسید!

- در کانادا برای هر 100 نفر 78 دستگاه تلفن – غیر موبایل- وجود دارد، این در حالیست که در جهان صنعتی برای هر 100 نفر 48 دستگاه و در کشورهای در حال توسعه این رقم به 3 دستگاه می رسد!

- کانادا مالک یک چهارم ذخیره آب شیرین دنیاست. 75% برق این کشور توسط نیروگاههای توربین آبی تولید می شود. استان انتاریو بیش از 140 هزار دریاچه دارد.

- هزینه برق و گاز در کانادا از بقیه اعضای گروه هفت کمتر است. مصرف کنندگان آلمانی، دو برابر کانادایی ها و مصرف کنندگان ژاپنی، پنج برابر کانادایی ها هزینه می پردازند.

برای دیدن نقشه سیاسی کانادا اینجا کلیک کنید



روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:53 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

10  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, August 29, 2007

برای پاییز و زمستان انتاریو آماده شویم:

این اطلاعات بیشتر بکار تازه مهاجرین به کانادا می خورد و کسانیکه اولین پاییز و زمستان را تجربه می کنند و بسیاری از این جزئیات از سال بعد برای ایشان جزو بدیهیات خواهد شد:

نکات مهم:

- ملاک مقایسه را آب و هوای تهران قرار داده ایم. شما برای هر شهر دیگر با توجه به تجربیات خودتان آنرا تنظیم کنید.

- پاییز و زمستان در تهران از کانادا گرمتر و خشک تر و ملایم تر است.

- البسه خریداری شده در تهران – حتی اگر وارداتی از اروپا باشند (و تقلبی هم نباشند)- در آب و هوای آن شهر کارساز است و طبعا در آب و هوای انتاریو باید یک قدم عقب تر رویش حساب کرد (یعنی لباس پاییزه تهران بدرد آخر تابستان تا اواسط پاییز انتاریو و لباس زمستانه تهران بدرد اواسط پاییز تا اوایل زمستان انتاریو می خورد). پس اگر دارید چمدان می بندید این نکات را در محاسبه بیاورید.

- برای خرید البسه توصیه شده می شود در تمام روزها – خصوصا آخر هفته – اقدام کرد. از همین الان تا آخر زمستان حراج ها و تخفیف های متعدد برای البسه زمستانه وجود دارد. توصیه می کنم ابتدا به چند مرکز خرید بروید و قیمت ها را مقایسه و بررسی کنید و حدود را بدست بیاورید و بعد برای خرید اقدام کنید. غالبا فروشگاههای بزرگ بیشتر توان برگزاری حراج و دادن تخفیف های جدی دارند. جوینده یابنده است!


پاییز

1- بادگیر نایلونی یا بارانی بلند یا کاپشن نازک (ترکیب بادگیر نایلونی با یک پلوور نازک می تواند کار همان کاپشن را انجام بدهد). این کاپشن یا بادگیر را می توانید در تهران تهیه کنید و اینجا براحتی استفاده کنید چون هوا هنوز سرد زمستانی نشده و این البسه براحتی در مقابل باران و کمی سرما از شما محافظت خواهند کرد.

2- چتر (هر چند نباید زیاد رویش حساب کنید چون اغلب موارد باران به همراه باد و بشکل مورب می بارد و چتر تنها می توانید در باد ملایم یا متوسط از شما محافظت کند و اگر باد شدید باشد چتر را می شکند یا پشت برو می کند).

3- کفش مقاوم در برابر آب، دارای عاج معمولی و حتی صاف (چون فعلا از یخبندان خبری نیست و غالب معابر نیز تخیله آب خوبی دارند و آب در سطح بندرت جمع می شود). کفش چرمی هم می شود استفاده کرد منوط براینکه هر روز صبح واکسش بزنید (با این واکس های آماده شفاف یا با این اسپری های ضد آب که مغازه های کفاشی و نیز بعضی سوپر مارکت ها می فروشند).

4- سعی کنید لایه لایه بپوشید. یعنی مثلا یک پیراهن بپوشید و رویش یک پلوور نازک و روی آن هم بادگیر یا کاپشن پاییزه تا وقتی گرمتان شد بتوانید پوشش لازم را با درجه محیط راحت تر تنظیم کنید.

5- اگر خیلی حساس هستید وممکن است باد پاییزی اینجا – که در مقایسه با تهران بهر صورت سردتر است - باعث سرما خوردن شما بشود، کلاه بافتنی یا هدبند همراه ببرید.


زمستان

توصیه می کنم دو جور لباس زمستانه داشته باشید. یک نوع برای سرمای عادی از حدود صفر درجه تا منفی 15 درجه و نوع دیگر برای سرمای شدیدتر از منفی 15 تا منفی 30 درجه (و ندرتا البته تا منفی 40 درجه). میزان مقاومت سرمای کاپشن ها را می توانید از فروشنده ها بپرسید یا احیانا در اتیکت های متصل به لباس بخوانید. اگر فروشنده مطمئن نبود و روی کاپشن هم چیزی در این مورد ندیدید، سعی کنید آنهایی را بخرید که از عایق Thinsulate استفاده می کنند. این نوع عایق سبک اما در برابر مقاوم است.

1- کاپشن کلاهدار (یا باقابلیت اتصال کلاه).

2- شالگردن (از نوع پشمی یا fleece – کرکی - که پهن و بلند باشد.

3- پلوور کرکی یا پشمی در ضخامت های مختلف.

4- کلاه پشمی یا کرکی. (ترجیحا با عایق بندی Thinsulate).

5- دستکش بافتنی (اوایل سرما) و مجهز به Thinsulate (برای وسط سرما).

6- زیرشلواری کرکی (اگر پایتان احساس سرما می کند و ممکن است اذیت شوید). اگر کاپشن بلند باشد و تا بالای زانو برسد نیازی به این بخش ندارید. همینطور از سال بعد به احتمال زیاد به سرما مقاوم تر شده اید و نیازی به زیر شلواری نخواهید داشت.

7- جوراب ساق بلند (کرکی یا ورزشی). این را نیز احتمالا از سال دیگر لازم نخواهید داشت.

8- کفش محکم عاجدار (برای روزهایی که فقط سرد هستند و کمی هم زمین یخ بسته ولی از برف خبری نیست و معابر پاک هستند). دقت کنید که این کفش ها نیز باید مقاومت سرمایشان معلوم باشد و ترجیحا از عایق Thinsulate استفاده کرده باشند.

9- پوتین ساق کوتاه یا ساق بلند برای روزهای که در معابر برف نشسته و نمی خواهید وارد کفشتان بشود. همان خصوصیا ت مقاومت در سرما را باید داشته باشند و ترجیحا باید چرمی یا پلاستیکی باشند تا شوره نزنند.

10- عینک آفتابی یا طبی می تواند از برخورد مستقیم سوز با چشمان شما جلوگیری کند.

چند توصیه:

- روزهای سرد، قبل از خروج از منزل، به صورت و دست ها کرم نرم کننده و بعد از آن کرم ضد آفتاب بزنید (یا از کرم های ضدآفتابی استفاده کنید که دارای مواد نرم کننده هستند. آفتاب انتاریو درخشان و سوزاننده است و انعکاس آن روی برف و یخ در کنار سرما و خشکی هوا، می تواند نقاطی از پوست بدن را که فاقد پوشش هستند خشک کند و صدمه بزند.

- اگر با خود کیف بزرگ – یا کوله پشتی – حمل کنید، می توانید با وارد شدن به اتوبوس یا مترو یا فضاهای سرپوشیده، کلاه و شالگردن و دستکش را در کیف بگذارید و راحت تر آنها را حمل کنید.

- قبل از خروج از خانه یک لایه جدید واکس یا ماده محافظ شفاف روی کفش ها بمالید و بعد از بازگشت به خانه (و خشک شدن بدنه کفش ها) آنرا را با دستمال مرطوب تمیز کنید (تا نمک و شوره برف از آنها پاک شود) و بلافاصله واکس بزنید تا رویه آنها عمر طولانی تری داشته باشد.

- در روزهایی که سوز هوا سرد است، از درآوردن دستکش یا بازکردن شالگردن یا برداشتن کلاه در فضای باز خودداری کنید. گاهی چند ثانیه قرار گرفتن در سوز می تواند باعث خشک شدگی و سرمازدگی پوست شود.

- داروی سرما خوردگی و ویتامین ث اضافی همراه داشته باشید و به صلاحدید خود با شروع علایم سرماخوردگی نسبت به آن واکنش نشان دهید.

- در صورت احساس سرمای بیش از حد به یکی از کافه تریا ها یا قهوه فروشی های زنجیره ای اطرافتان بروید و خود را به یک لیوان چای یا قهوه داغ مهمان کنید. گاهی کمی چای داغ بسرعت آثار سرما را در وجود آدم محو می کند!

- تفریح و سرگرمی زمستانه برای خود جور کنید. مثلا کفش اسکیت بخرید و اسکیت تمرین کنید یا با دوستانتان به اسکی بروید. از زمستان طولانی استفاده کنید تا حوصله تا سر نرود. لوازم اسکی و اسکیت را می توانید الان که تازه آمده اید و درآمد ندارید از فروشگاههای Play it again و سایر دست دوم فروشی ها بخرید یا در محل پیست کرایه کنید. غالب مراکز تفریحی وابسته به شهرداری ها سرویس رایگان استفاده از تسهیلات یا کرایه ارزان لوازم دارند. پیست های اسکی نیز وبسایت دارند و اطلاعات مربوط به کرایه وسایل و بلیط بالابر و ... را نوشته اند. ماهیگیری روی یخ نیز از جمله سرگرمی های زمستانه این استان است.

ایام خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:19 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

17  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, August 22, 2007

گواهینامه رانندگی در کانادا (ویرایش شد)

قبلا رسم بر این بود که اگر شما گواهینامه ایرانی تان را به همراه داشتید و می دادید اینجا به دارالترجمه و این ترجمه را ضمیمه فرم ثبت نام می کردید، سوابق رانندگی شما را قبول می کردند و بجای راننده صفر کیلومتر، شما را تحت عنوان راننده مجرب (با بیش از 4 سال سابقه رانندگی) ثبت پرونده می کردند و این امر در میزان حق بیمه تان تاثیر قابل ملاحظه ای می داشت.

اما از آنجا که در میان مهاجرهای اقسام ملل، عده ای نخاله از آب در می آیند که عشق جعل مدرک دارند و سیستم کانادا را هم هالو فرض می کنند، بعد از مدتی گند کار درآمد که بعضی از این ترجمه ها جعلی است و طرف در کشور قبلی گاری هم بلد نبوده براند چه برسد به خودرو. عده ای را مورد پیگرد قرار دادند و ترجمه های مدارکشان را دوباره بررسی کردند و کار بعضی شان به دادگاه و جریمه نقدی و توقیف گواهینامه کشید.

در نتیجه مدتی بود که از ایرانی ها می خواستند که اگر ترجمه رسمی گواهینامه شان را آورده اند، آنرا به سفارت ایران در اتاوا بفرستند تا بررسی و صحت مهر و ترجمه آن تایید شود. دیروز دوستی ایمیل زده بود که گویا شرایط از آن هم سخت تر شده. متن ایمیل ایشان – با کمی ترجمه و ویرایش از فارگلیسی- به این شرح است:

"اگر گواهینامه در ایران ترجمه شود و مهر تایید وزارت خارجه را نیز داشته باشد، آنوقت باید این ترجمه را با اصل گواهینامه بفرستند به سفارت ایران در اتاوا (قاعدتا باید پاکت تمبردار و آدرس دار نیز برای برگشت مدارک ضمیمه کنید) و سفارت بدون دریافت هزینه، بررسی و تایید لازم را انجام داده و مدارک را برایتان پس می فرستد.
آنوقت باید آنرا ببرید فقط به حوزه Aurora تا قبول کند."

بقیه مناطق فقط ترجمه رسمی ایکه دارالترجه های معتمد وزارت راه و حمل و نقل انجام داده باشد را قبول می کنند. وقتی برای امتحان آیین نامه مراجعه کردید و اعلام کنید که دارای گواهینامه رانندگی صادره از کشور خود هستید، می توانید اطلاعات مربوط به این دارالترجمه ها را دریافت کرده و برای ترجمه گواهینامه تان در کانادا اقدام کنید.

در مورد نحوه اقدام برای گواهینامه کانادایی و انواع آن و مراکز آزمایش اینجا کلیک کنید.

موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:57 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

21  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, August 17, 2007

یک خبر کوتاه

این سایت کوپن های تخفیف متعددی برای جشن ها و فستیوالها و برنامه های موجود در انتاریو دارد:

Attractions Ontario

این هم یک نمونه خوب:

کوپن تخفیف 3 دلاری برای فستیوال فانوس های چینی (که در لاگ قبلی درموردش توضیح دادم). هر گروه بازدید کننده تا شش کوپن در هر مراجعه می توانند استفاده کنند (یک کوپن برای هر نفر).


و این هم نسخه الکترونیکی مجله جاذبه های انتاریو (در 68 صفحه) برای علاقه مندان. فرمت این فایل PDF است که برای خواندنش – چنانچه قبلا روی دستگاهتان ندارید- می توانید برنامه اش را رایگان از اینجا داونلد کنید). این مجله شرح نقاط جالب انتاریو و پارکهای تفریحی و برنامه های متعدد تابستانه این استان را به همراه نقشه محل و جدول زمان بندی آنها در خود دارد).

آخر هفته خوش بگذرد!


Link to this log     لینک به این نوشته - 3:55 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

16  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, August 13, 2007

چند خبر

اولین خبر اینکه بخش نظر سنجی وبلاگ دوباره راه افتاد – البته بطور آزمایشی – تا علاقه مندان بتوانند از این طریق هم سوالاتشان را مطرح کنند.

بقیه اخبار:

نمایشگاه ملی کانادا
CNE – Canadian National Exhibition

زمان: افتتاحیه در جمعه هفدهم، و ادامه در شنبه هجدهم و یکشنبه نوزدهم آگوست تا سوم سپتامبر (روزهای آخر هفته).
مکان: محل نمایشگاههای تورنتو Exhibition Place
بلیط: برای کودکان و سالمندان 10 دلار و برای بزرگسالان 14 دلار.

این نمایشگاه یکی از بزرگترین نمایشگاه های سالانه آمریکای شمالی است که هر ساله در تورنتو برگزار می شود و مجموعه ای وسیع از بازی و سرگرمی برای کودکان و نمایشگاههایی برای سرگرمی بزرگسالان دارد. موسیقی زندگی با دعوت از گروه های متعدد و نیز نمایش آکروباسی هوایی نیز برگزار خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه ها، امکانات، نشانی و نحوه رسیدن به محل و ساعات نمایشگاه به این لینک مراجعه کنید.


فستیوال فانوس های چینی
Chinese Lantern Festival

زمان: همه روزه تا یکشنبه هفتم اکتبر.
مکان: Ontario Place
بلیط: برای کودکان و سالمندان 20 دلار و برای بزرگسالان 25 دلار (برای بچه های زیر 4 سال رایگان است.)

مجموعه وسیعی از کارهای دستی سنتی چینی با نورپردازی داخلی در آنها در سطح فضای این مجموعه – درون و بیرون سالن ها- به نمایش درآمده که یکی از بزرگترین و مجلل ترین نمایشگاههای این هنر باستانی در دنیا بشمار می رود. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با جزئیات برنامه و نحوه تردد به محل نمایشگاه، اینجا کلیک کنید.



فستیوال دزدان دریایی در پادگان تاریخی یورک
Pirate Festival

زمان: روزهای آخر هفته از هجدهم آگوست تا دوشنبه سوم سپتامبر
مکان: پادگان تاریخی یورک
بلیط: برای کودکان چهار تا دوازده سال 10 دلار، برای محصلین و سالمندان 12 دلار و برای بزرگسالان 16 دلار (برای بچه های زیر 3 سال رایگان است.)

مجموعه ای از نمایشهای فکاهی و برنامه های سرگرم کننده به همراه شلیک سلاح های سرپر و توپ در مکان پادگان تاریخی یورک برگزار می شود. برای دیدن تصاویر سال گذشته ایجا کلیک کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک بروید.


ضمنا از رفتن به جزایر تورنتو Toronto Islands غافل نشوید! این جزایر زیبا و سرگرم کننده در دریاچه انتاریو هستند و براحتی با استقاده از تی تی سی و قایق مسافربری – با هزینه ای نازل - در دسترس هستند و براحتی می توانند یکروز آخر هفته شما را پر کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.


ایام بکام!


Link to this log     لینک به این نوشته - 1:02 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

21  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, July 13, 2007

- اد درستکار (Honest Ed) در سن 93 سالگی گذشت:

امروز، جمعه، مراسم تشیع و خاکسپاری Ed Mirvish معروف به "اد درستکار" با شرکت بیش از سه هزار نفر و حضور گارد احترام پلیس، در تقاطع بلور و بتهرست برگزار می شود.

اد چهره ای آشنا و قدیمی در فعالیت های خیرخواهانه و نوعدوستانه متعدد در تورنتو بود که در طول بیش از شصت سال فعالیت حرفه ای خود، از هزارن نفر مستمند دستگیری کرد و نیازمندان متعددی را زیر پوشش خود گرفت. حراج های سالانه فروشگاهش - مخصوص افراد نیازمند- و تخفیف های ویژه اش به خانواده های کم درآمد، گوشه ای از گستره فعالیتهای عام المنفعه اد در این شهر بودند.

اد فعالیت حرفه ای خود را با کمک همسرش Anne با افتتاح یک فروشگاه البسه بنام "Sport Bar" در زمان جنگ دوم جهانی آغاز کرد. سپس در سال 1948 در یک زیرزمین مغازه ارزان فروشی باز کرد. روش حرفه ای اد در خرید اجناس ارزان قیمت از تجارت های ورشکسته و عرضه آنها با حداقل منفعت به مشتریان به روش Self Service و بدون هر گونه تجمل و هزینه های خدماتی، به موفقیتی چشمگیر بدل گردید و فروشگاه کوچکش رشد کرد و یک بلوک کامل را در برگرفت. اد بعد از آن اقدام به خرید بناهای خیابان مارکام در تقاطع بلور کرد که وقتی درخواستش برای تخریب این ساختمانهای قدیمی و درست کردن یک پارکینگ بجای آنها با مخالفت شهرداری روبرو شد، به تشویق همسر و پسرش آنها را به نرخ نازل به هنرمندان کرایه داد و این کار باعث گردید کم کم این محله به پاتوق هنرمندان و استودیو ها و آتلیه های متعدد هنری بدل شود و نام Mirvish Village بخود بگیرد.

علاقه وی به رشد و توسعه فعالیت های هنری به راه اندازی شرکت هنری Mirvish منجر گردید و چندین برنامه نمایشی صاحب نام در سطح بین المللی از نتایج این حرکت به شمار می رود. اد اقدام به گشایش سالنهای تئاتر جدید و خرید چند سالن مهم قدیمی – از جمله Princess of Wales – و نوسازی و بروزآوری فنی آنها کرد. وی بخاطر فعالیت های هنردوستدانه اش در انگلستان نیز شهرت یافت و از جانب ملکه لفب
Commander of the Order of the British Empire گرفت.

هر کریسمس، اد بیش از ده هزار پاوند بوقلمون رایگان به مردم می داد و در هر سالگرد تولدش مهمانی خیابانی رایگان با غذا و نوشیدنی و موسیقی و برنامه های تفریحی برای کودکان برگزار می کرد. شهرداری تورنتو به افتخار وی روز تولد را Ed Mirvish Day نامگذاری کرد.

برای روحش شادمانی و پذیرش الهی آروز می کنیم.


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:48 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, July 06, 2007

دهمین جشن سالانه ایتالیایی ها

از امروز جمعه تا پس فردا – یکشنبه هشتم جولای - در خیابان سنت کلر وست (St. Clair West) ایتالیایی های مقیم تورنتو جشنی خیابانی برپا کرده اند و در آن موسیقی زنده و برنامه های تفریحی و غذاهای ایتالیایی – خصوصا پیتزای خانگی – عرضه می کنند. این جشن که هر سال در محله های ایتالیایی ها برگزار می شود فرصتی است برای آشنایی بیشتر با فرهنگ و آشپزخانه این ملت! برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

فستیوال تورنتوی سبز

شهر تورنتو در حمایت از برنامه ها و گروههای فعال در حفاظت از محیط زیست و مبارزه با اثرات گازهای گلخانه ای به جمع برگزار کنندگان برنامه Live Earth پیوسته است و این شنبه – هفتم جولای- از ظهر تا هشت شب به پخش مستقیم کنسرت های این برنامه جهانی روی صفحات غول پیکر نمایش در میدان داندس ( Dundas ) در تقاطع خیابان های یانگ و داندس (قابل دسترسی از طریق ایستگاه متروی داندس در خط یانگ) می نماید. این مجموعه کنسرت با شرکت بیش از یکصد هنرمند عالم موسیقی در چندین شهر در سراسر دنیا برگزار شده و متجاوز از دو میلیارد بیننده خواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.


مسابقات اتومبیلرانی جام گراند پری استیل بک

امروز، فردا و پس فردا (یعنی جمعه ششم، شنبه هفتم، و یکشنبه هشتم جولای)، مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک معروف تورنتو در محل نمایشگاههای این شهر برگزار می گردد. برای دیدن گالری تصاویر این مسابقه و نیز کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

آخر هفته خوبی داشته باشید!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:29 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, June 26, 2007

چند خبر


طرح تک بلیطی شدن سرویس حمل نقل شهری تورنتوی بزرگ

اواسط جولای امسال طرح تک بلیطی کردن هزینه تردد در سطح تورنتوی بزرگ (که اصطلاحا GTA، به معنای Greater Toronto Area نامدارد و شامل تورنتو و نواحی چسبیده به آن در شرق و شمال و غرب است) بطور آزمایشی و به کمک داوطلبان به اجرا در می آید. در این طرح، سرویس های TTC و GO و Mississauga Transit با هم همکاری خواهند کرد.

این روش جدید Presto نامگذاری شده است.

برای استفاده از این سرویس کارتهای سبزرنگی بکار خواهند رفت که یک تراشه کامپیوتری و آنتن در خود دارند و به مجرد ورود مسافر به سیستم، کمترین میزان هزینه تردد را بطور خودکار برایش محاسبه کرده و از حسابش کم خواهد کرد. به این ترتیب دیگر لازم نیست مسافرها نگران به همراه داشتن پول خورد کافی یا گرفتن Transfer (برگه ایکه نشان می دهد شما در بدو ورود کرایه کل مسیر را داده اید و اگر مجبور به خروج از وسیله نقیله – مثل اتوبوس یا استریت کار- و ورود به سیستم مترو (یا برعکس) شدید دیگر نیاز به پرداخت هزینه نخواهید بود) باشند.

در عوض این کارتهای اعتباری را باید شارژ کنند و به مبلغ موجودی آن بیافزایند (از طریق باجه های ویژه یا از روی اینترنت). این سیستم به مدت یکسال تا یکسال و نیم مورد آزمایش قرار خواهد گرفت تا کلیه ایرادات و اشکالات فنی و اجرایی آن با درصد بالایی برطرف شوند.


طرح جمع آوری و انهدام اتومبیل های دستکاری شده!

دادستان کل استان انتاریو اعلام کرد از پس اتومبیلهایی که موتور و جلوبندی و سیستم محرکه شان برای مسابقات خیابانی دستکاری شده باشد را در جا – ولو در کارگاه اسپرت سازی یا از مقابل گاراژ خانه مردم - توقیف و منهدم خواهند کرد.

این سختگیری جدید بعد از چند مورد مسابقه خیابانی بین گروههای نوجوان مسابقه دهنده در سطح خیابان که به تصادفات شدید منجر به مرگ منتهی گردیدند اعلام شده است. پیش از این و طبق آخرین تغییر قانون، پلیس موظف شده بود تا اتومبیل کسانی را که اقدام به مسابقه در خیابان کنند توقیف و برای اره شدن از وسط به کارگاه ویژه ای انتقال دهد.

طبق حکم جدید پلیس موظف به بررسی هر اتومبیل دستکاری شده – اسپرت شده – و جلب آن در صورت تایید فنی مبتنی بر کاربرد مسابقه ای آن و اعزام وسیله نقیه به پرس برای انهدام کامل می باشد.

بنا به گزارش دادستانی کل، طبق مصوبه قبلی در شش هفته گذشته پلیس اقدام به توقیف 550 دستگاه خودروی دستکاری شده کرده است که بیشتر آنها با جریمه نقدی و توبیخ قانونی روبرو هستند که بنظر کافی نمی آید و باید مقررات سختگیرانه تری در مورد شان به اجرا گذاشته شود.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:42 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, June 11, 2007

خبر از همه جا

بلیط نامحدود هواپیما برای دو ماه!

خطوط هواپیمایی Air Canada اقدام به صدور پاس دوماهه (بلیط نامحدود دوماهه) برای پروازهای داخلی انتاریو و نیز پرواز های داخلی کبک کرده اند. این بلیط ها 999 دلار قیمت دارند و به دارنده اجازه استفاده نامحدود از پروازهای بین شهری استان های تحت پوشش را می دهند. دارندگان این بلیط ها می توانند از طریق اینترنت پرواز های دلخواه خود - حتی صندلی مورد نظرشان - را انتخاب کرده و رزرو کنند. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.


سرویس حمل و نقل عمومی رایگان

شهر Milton در استان انتاریو از آغاز ماه ژوئن امسال اقدام به رایگان کردن سرویس حمل و نقل عمومی از ساعت 9 صبح تا 3 عصر کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.


مسابقات جام بزرگ اتومبیرانی فرمول یک کانادا

شهر مونترال یکشنبه گذشته میزبان مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک کانادا بود. این مسابقات که با قهرمانی تیم مک لارن – مرسدس بنز پایان یافت پر حادثه بود و چهار مرتبه کار به حضور خودروهای حفاظتی در سطح مسیر مسابقه کشید. برای اطلاعات بیشتر به این لینک و برای داونلد کردن عکس های مسابقه اینجا کلیک کنید.


پخش فیلم های علمی تخیلی رایگان

امسال طبق برنامه ذیل، فیلم های علمی تخیلی بطور رایگان در میدان Dundas بنمایش در خواهند آمد. این فیلم ها بعد از غروب خورشید در ده سه شنبه شب متوالی حدود 8 تا 8.5 شب شروع خواهند شد. برای رسیدن به این میدان کافیست از ایستگاه متروی Dundas در خط یانگ، خارج شوید:

June 26 - Forbidden Planet
July 3 - 2001
July 10 - Sleeper
July 17 - Close Encounters
July 24 - Blade Runner
July 31 - Brazil
August 7 - Gattaca
August 14 - Matrix
August 21 - Minority Report
August 28 - Metroplois



فستیوال نمایش های خیابانی (Buskerfest)

خیابان Front امسال از 23 تا 26 آگوست میزبان هنرمندان خیابانی در منطقه St Lawrence Market (سنت لارنس مارکت بین خیابان های چرچ و جارویس) خواهد بود و بیش از 40 نفر بندباز و شعبده باز و تردست به سرگرم کردن تماشا گران خواهند پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.


فستیوال و مسابقه قایق رانی دراگون (Dragon Boat Festival)

نوزدهمین چشنواره قایق های پارویی چینی (معروف به قایق های اژدها نما) در مجموعه جزایر جنوب تورنتو (Toronto Islands) در روزهای 16 و هفدهم این ماه (ژوئن) با شرکت 200 تیم و 6000 پاروزن برگزار خواهد شد. در این چشنواره موسیقی زنده، غذا و بازی و سرگرمی برای کودکان و بزرگسالان نیز عرضه خواهد شد.

اگر هنوز به این جزایر سری نزده اید، این فرصتی عالی است برای دیدار از این نقطه سرسبز و دیدنی تورنتو. برای رسیدن به این جزایر می توانید از ایستگاه متروی یونیون سوار استریت کار Water front بشوید و در ایستگاه Bay یا Queen’s Quay (تلفظ می شود: کو- اینز- کی ) پیاده شوید و به سمت دیگر خیابان بروید و بلیط قایق مسافربری (حدود هفت یا هشت دلار) بخرید. برای کسب اطلاعات بیشتر به این اینک مراجعه کنید.

روز خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:58 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, May 30, 2007

آرنولد در تورنتو

آرنولد شوارتزنگر، نه در نقش ترمیناتور که در دیداری رسمی بعنوان فرماندار کالیفرنیا اکنون در انتاریو است و قرارست در مدت اقامتش تفاهم نامه هایی را با دولت استان انتاریو و دولت فدرال کانادا برای توسعه فعالیت های تجاری، مبارزه با گازهای گلخانه ای و توسعه پروژه های تحقیقاتی سلول بنیادی به امضاء برساند.

از دیرباز، کانادا، و خصوصا انتاریو و بویژه تورنتو، مکان مورد علاقه صنایع فیلم سازی هالیوود بوده و نزدیکی جغرافیایی، هزینه پایین تر تولید، هم سطح بودن تکنولوژی فنی و یکی بودن زبان رسمی، سالانه میلیون دلار از بابت روانه کانادا می کند و آرنولد هم به عنوان هنرپیشه در دو دهه گذشته، چندین بار برای فیلم برداری به کانادا آمده است.

دیروز آرنولد بطور سرزده به اتفاق گروه همراهش به یکی از شعب دومینیون – سوپر مارکت های زنجیره ای بزرگ در انتاریو- که محصولات وارداتی کشاورزی کالیفرنیا را – نظیر هندوانه و پرتقال و انگور- عرضه می کرده سر زده و مردم و فروشنده ها را شگفت زده کرده.

کانادا مهمترین مشتری محصولات کشاورزی کالیفرنیاست – بدلیل ارزانی هزینه حمل زمینی و وجود بزرگراههای تجاری متعدد بین دو کشور و اینکه زمستان های طولانی کانادا مانع از تولید وسیع صیفی جات و مرکبات می شود – و رابطه تجاری با این کشور برای دولت ایالتی کالیفرنیا ارزش حیاتی دارد.

برخلاف سرو صدای رسانه ها و به مسخره گرفتن لهجه اتریشی آرنولد و هیکل درشت و خارج از قواره اش، بنظر می رسد کارنامه سیاسی موفقی در دوران زمامداری اش در کالیفرنیا درست کرده باشد و این ایالت در آستانه ورشکستی را از سراشیبی سقوط نجات داده و سامان دهی کرده باشد.

یکی از مشکلات بزرگ کالیفرنیا، ورود مهاجران غیرقانونی مکزیکی – و بعضا سایر ملل آمریکای جنوبی- به این ایالت از طریق مرز مشترک آن با مکزیک – یا نفوذ آنان از سایر مرز ها و کوچ پنهانی آنها به درون ایالت کالیفرنیاست. این عده که فاقد بیمه درمانی هستند و اجازه قانونی برای کار کردن ندارند دست به کار های سیاه می زنند، مالیات نمی دهند و دولت هم مجبور است هزینه تحصیل فرزندانشان و هزینه درمان خودشان را از جیب مالیات دهنده ها بپردازد. کثرت وجود این مهاجران غیرقانونی فشار فزاینده ای به خدمات دولتی وارد می کند و به همین علت بودجه دولت برای خدمات همگانی – مثل بیمه درمان و وام تحصیلی و ... – پایین می آید و این امر مردم این ایالت را شدیدا در مضیقه قرار داده.

درآمد بیشتر، تشابه وضعیت آب و هوایی و دو زبانه بودن مردم کالیفرنیا – که غالبا قادر به تکلم به زبان اسپانیایی هستند- مهمترین جاذبه های این ایالت برای مهاجرهای غیرقانونی اند.

خوشبختانه دور بودن جغرافیایی کانادا از کشورهای آمریکای جنوبی و سرمای زمستان هایش و وجود ایالات متحده در سر راه، و اقلیت بودن اسپانیایی زبانها در این کشور، تا کنون مانع از گسترش این مشکل به کانادا شده است.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:27 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, May 17, 2007

خبر های بیربط و نامربوط

قهوه تیم هورتون در مصاف بال جوجه!

فرماندار انتاریو – دالتون مک گنتی Dalton McGuinty – بر سر قهرمانی کانادا در مسابقه فینال هاکی جام حذفی استنلی در برابر تیم آمریکا با فرماندار استان نیویورک – الیوت اسپیتزر Eliot Spitzer - شرط بندی کرده است.

برای شرط بندی، دالتون مکگنتی مصرف یکماه قهوه Tim Hortons را – برای مصرف شخصی یکنفر- در برابر مصرف یکماه کباب بال جوجه معروف نیویورک – بنام بافلو وینگز Buffalo Wings – که معروفترین فروشنده آن Anchor Bar در شهر Buffalo استان نیویورک است، به مصاف برده است!

مکگنتی پیش بینی کرده که نماینده امسال استان انتاریو، تیم سناتورهای اتاوا، در شش رویارویی برنده خواهند شد و از اعضای کابینه دعوت کرده است تا در خوردن بال جوجه با او شریک شوند! این در حالی است رهبر شاخه لیبرال، جیم بردلی Jim Bradley در این عقیده با او شریک نیست و فکر می کند مکگنتی دارد خواب پنبه دانه می بیند!

خبر بعدی

مهمانی جنگ ستارگان در لندن!

هر چند می دانم گرفتن ویزای انگلیس در تهران چقدر سخت – اگر نگوییم غیرممکن- است، اگر علاقه مند به مجموعه فیلم های جنگ ستارگان – Star Wars – هستید، بدانید که بزرگترین مهمانی عمومی جنگ ستارگان در تاریخ(!) سه روز پیاپی (از سیزدهم تا پانزدهم جولای) در شهر لندن برگزار می شود و در آن بزرگترین نمایشگاه های این مجموعه فیلم ها نیز برپا می شود و در آن البسه و سلاح ها و ماکت های بکار رفته بهمراه مصاحبه با هنر پیشه ها، فروش البسه و ابزارهای یادگاری و قرعه کشی برای نمونه های نادر و کمیاب آنها انجام خواهد شد. مکان برگزاری آنها، مجموعه نمایشگاهی و کنفرانس ExCel London است.

برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 9:33 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, May 08, 2007

وضعیت ادیان در کانادا،

دوستی پرسیده بودند که وضعیت ادیان در کانادا چطور است؟

هر چند دقیقا توضیح نداده بودند که منظورشان دقیقا چه جنبه ای است، اما اگر منظور آزادی عمل و امکان برگزاری مراسم و سایر فعالیت باشد، تا جاییکه دیده ام محدودیتی وجود ندارد و مسجد و کلیسا و کنیسه و معبد در تمام شهر دیده می شوند و گاها چند تا هم در فاصله خیلی نزدیک به هم قرار دارند (مثلا این طرف چهارراه کلیساست و آنطرف معبد بودایی ها).

تا جاییکه هم اطلاع داریم برگزاری مراسم مذهبی هم مشکلی ندارد و هر کدام طبق برنامه شان کار می کنند. فعالیت تبلیغاتی هم می کنند و برگزاری راهپیمایی مذهبی و نظایر آن هم با هماهنگی با شهرداری منطقه و پلیس – که راه را برای روز مربوطه ببندند و اسکورت پلیس برای برقراری نظم همراه گروه باشد و نظایرهم- بلامانع است.

ظاهرا مسلمانان در کانادا کمتر از 5 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند که بیشترین قومیت در میان آنها به پاکستانی ها تعلق دارد.

ضمنا بسیاری از چینی های مهاجر هم فاقد مذهب – به اصطلاح قدیمی تر ها لامذهب – یا نسخه تهرونی اش: لامصب(!) – هستند! که البته چیز خاصی در رفتار و کردارشان ندیده ایم. البته نا گفته نماند که چینی مسلمان و مقید به حلال و حرام هم دیده ایم (که جای عجب داشت چطوری در چند دهه حکومت کمونیستی توانسته اند دین شان را حفظ کنند. البته ظاهرا الان دیگر دولت چین کاری به کار این موضوعات ندارد).

ضمنا الان هوا بسیار خوب شده و اگر دست می کنید برای زمان بندی ورودتان به کانادا و صرفا نگران وضع هوا بوده اید بدانید که تا سه چهار ماه دیگر هوا روزبروز بهتر و دلپذیر تر – و وسطهایش گرم و کمی شرجی – خواهد شد.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 4:37 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, April 27, 2007

سخنی با خریداران خانه،

همانطور که احتمالا در اخبار مالی پیگیر بوده اید، بازار ساخت و ساز در ایالات متحده وارد رکود شده و قیمت املاک بعد از مدتی توقف در رشد، مسیر نزولی پیدا کرده اند و در حال پایین آمدن هستند. دولت آمریکا در تلاش است تا از سرایت این رکود به بقیه بخش های اقتصادی جلوگیری کند و مانع از بروز یک رکود همه جانبه اقتصادی – یعنی Recession – شود.

امروز اطلاعات رسمی سه ماهه اول GDP (مخفف Gross Domestic Products) در ایالات متحده منتشر شد و رقمش معادل 1.3% (حتی پایین تر از پیش بینی قبلی یعنی 1.8% بود). شاخص مصرف هنوز مثبت است – که نشاندهنده عدم سرایت رکود به بخش تولید است، اما در بخش سرمایه گزاری در ساختمان های تجاری سقوطی غیر منتظره رخداده.

شاخص ضد تورم – Deflator- از 1.8% در سه ماهه قبلی به 2.2% در سه ماهه اخیر افزایش یافته (ضدتورم یکی از نشانه های منفی در اقتصاد است و رشد آن به این معنی است که تولید کنندگان قادر نیستند افزایش هزینه های مواد اولیه و خدمات خود را از طریق گران کردن کالاها و خدماتشان به مشتری منتقل کنند و یا ضرر دادن را شروع کرده و یا بزودی وارد ضرر و زیان می شوند).

صادرات خالص و نیز نرخ رشد پس اندازها بعد از سقوط تدریجی ولی باثبات در سال گذشته، امسال با بی ثباتی در نرخ رشد/سقوط کار را آغاز کرده و در تشنج است.

شاخص انبار ها (یعنی میزان بادکردگی کالاها در انبار ها) در حال عبور از مرز ثبوت و ورود به فاز رشد است.

تمامی این نشانه حکایت از شروع سقوط قیمت خانه ها و ادامه این سقوط در سه ماهه دوم دارد. بانک مرکزی ایالات متحده در تلاش است تا با بکارگیری ابزار های تنظیم میزان نقدینه در بازار، بازار مسکن را تا پایان سه ماهه دوم به ثبات برساند و مانع از سقوط بیشتر آن شود.

حالا اینها که گفتیم چه دخلی به شما که می خواهید خانه یا آپارتمان بخرید دارد؟

اقتصاد کانادا و ایالات متحده به هم پیوند خورده است . بیش از 70% صادرات کانادا و وارداتش با آمریکاست. این اتصال اقتصادی، باعث می شود هر اتفاقی در بازار تولید و مصرف در ایالات متحده رخ می دهد با اندکی تاخیر سر از کانادا درآورد.

یعنی اگر دقت کرده باشید بانک مرکزی کانادا در سه دوره متوالی از افزایش نرخ بهره بانکی امتناع کرده است (یعنی درخواست برای وام بانکی سقوط کرده و نمی شود انتظار داشت مردم بهره بالاتری بپردازند چون رقابت چندانی بر سر گرفتن وام در بازار نیست). این امر نشاندهند تلاش بانک مرکزی کانادا برای به تاخیر انداختن سقوط بازار املاک در کاناداست. از آنجاییکه این بازار اثر تولیدی و مصرفی چشمگیری در بقیه شاخه های صنعت دارد، معمولا بلافاصله بعد از شروع رکود در آن، وضعیت بقیه بازار هم خراب می شود.

جدای از اینکه تلاش بانک مرکزی کانادا تا اینجا تا حدی متوانسته مانع از سقوط شدید قیمت املاک شود، ولی پیش بینی نمی شود بتواند کاملا مانع از شروع ریز قیمت املاک بشود.

فارسی اش اینکه اگر ما خیال داشتیم ملکی بخریم، فعلا این برنامه را تا شش ماه (شاید هم یکسال) به تعویق می انداختیم.

البته هر کسی صاحب اختیار تصمیم خودش است پس لطفا از زدن ایمیل در این رابطه خودداری کنید و بقیه ماجرا را خودتان از طریق اخبار مالی جویا شوید. ضمنا هیچ پیش بینی آماری قطعیت ندارد و همیشه بر احتمالات تکیه می کند.

خودتان برای خودتان تصمیم بگیرید.

موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:00 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, April 20, 2007

اخبار درهم برهم

امروز از تمامی ساکنان تورنتو دعوت شده تا بیست دقیقه از وقت آزاد خود در عصر جمعه را اختصاص به پاکسازی فضای اطراف منزل خود – از برگ های باقیمانده از پاییز یا کاغذ و خرده و ریز های زباله- کنند. شهروندان تورنتو می توانند کیسه های مخصوص جمع آوری این زباله ها از شعبات Pizza Pizza و McDonnalds بگیرند.

ضمنا، طبق پیش بینی هواشناسی، این آخر هفته هوای ملایم و خوبی خواهیم داشت و اگر تازه مهاجر هستید و از دست هوای سرد و متغیر تا بحال فرصت نداشته اید روزهای آخر هفته بیرون بروید و از مناظر و هوای خوب لذت ببرید، این ویکند اولین آخر هفته ملایم و خوب امسال خواهد بود. اگر نمی دانید کجا بروید می توانید یکی از چندین پارک و مسیل پر درخت و رودخانه این شهر را انتخاب کنید. جزایر تورنتو در دریاچه انتاریو هم انتخاب خوبی هستند – می روید به ایستگاه متروی یونیون و با یک استریت کار می روید به کوئینز کی و می روید آنطرف خیابان و با شش هفت دلار سوار کشتی مسافربری می شوید و یکربع بعدش در جزیره هستید (ولی فعلا تا اواسط ژوئن برای اینکار دست نگهدارید چون هنوز برای رفتن به آنجا هوا بقدر کافی گرم نیست!)

ضمنا این یکشنبه تمام شعب قهوه فروشی Starbucks در انتاریو به مناسب روز زمین قهوه مجانی می دهند و اگر فنجان سفری خود را بهمراه ببرید، هر چند بار که بخواهید برایتان مجانی پر می کنند.

زیاده عرضی نیست جز اینکه برایتان آخر هفته خوبی آرزو می کنیم!

ایام بکام


Link to this log     لینک به این نوشته - 9:31 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, April 19, 2007

چاله تضمینی و پیتزا!

بنظر می رسد از امروز شهرداری تورنتو طرحی را برای تعمیر چاله های معابر شهر شروع کرده است که در آن شماره تلفنی از طرف شبکه رادیویی 99.9 موج اف ام (بنام Mix FM ) تعیین شده و شهرداری تضمین کرده که چنانچه شهروندی به رادیو زنگ بزند و وجود چاله ای را در خیابان اطلاع دهد، ظرف حداکثر چهارروز آن را پر و تعمیر خواهد کرد و اگر این کار در زمان معین تمام نشود یک پیتزای رایگان به آن شهروند داده خواهد شد!

این لینک ایستگاه رادیویی است شماره تلفن هم هست 4165999090 داخلی 164

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:57 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, April 18, 2007

دم جماعت زورگو به زور قانون چیده می شود!

سه شنبه آینده قانونی وارد پارلمان انتاریو خواهد شد که مستقیما مساله زورگویی بچه های بزرگتر به بچه های کوچکتر در مدارس را مورد کنترل دقیقتر قرار میدهد.

این مشکل که در هر مدرسه ای در هر نقطه از کره زمین وجود دارد برای همه ما کم و بیش آشناست!

بچه هایی که قلدری می کنند و بچه های از خودشان ضعیت تر را مورد آزار و اذیت قرار می دهند.

زورگویی صرفا به پسر ها محدود نمی شود و دختر بچه ها هم دست به اینکار می زنند. منتهی زورگویی بین پسر ها با تهدید به کتک و دست به یقه شدن و نظایر آن پیش می رود در حالیکه دختر ها بدجنسی و شایعه سازی و غیبت و گاها تهدید فیزیکی می کنند.

بنا بر این قانون دانش آموزانی که – حتی از طریق اینترنت و چت رو- اقدام به تهدید و ارعاب بقیه کنند یا شایع بسازند و موجب آبروبری شوند، مورد توبیخ و تنبیهات متنوع اخلاقی و آموزشی قرار خواهند گرفت و این امر می تواند به تعلیق و یا اخراج از مدرسه منتهی گردد.

این قانون ضمن تعدیل قانون خشک و بدون انعطاف قدیمی مبنی بر "عدم هرگونه انعطاف نسبت به مساله زورگویی" که می توانست منجر به اخراج بلافاصله دانش آموز از مدرسه بشود، ضمن پوشش جزئیات بیشتر، راهکارهای متعددی را نیز برای تلاش در رفع این مضعل از طریق مشاور خانوادگی و روانکاوی در بدو کار و تلاش برای تغییر دادن رفتار کودکان قبل از کشیدن کار به تعلیق و اخراج در خود دارد.


ضمنا از بعد از ماجرای تیراندازی دیروز در دانشگاه فنی ویرجینیا، دانشگاههای انتاریو از نظر پوشش امنیتی و سیستم های اعلام خطر مورد بررسی دقیقتری قرار خواهند گرفت. هر چند محدودیت بسیار زیاد قانونی در کسب مجوز خرید اسلحه گرم و پروسه بسیار طولانی اخذ این مجوز برای شهروندان کانادایی، تعداد اسلحه های موجود در دست افراد را در حد درصد ناچیزی نگاه داشته، اما بازنگری قوانین مربوط به آن نیز بزودی در دستور کار انتاریو و دولت فدرال قرار خواهد گرفت.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:26 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, April 05, 2007

موج جدید استخدام ها در انتاریو

دوستان تازه مهاجری که جویای کار هستند – و یا مهاجر های قدیمی تری که اکنون شاغل هستند ولی دنبال کار بهتری می گردند – مطلع باشند که با شروع سال مالی جدید، شرکت های خصوصی و دولتی و سازمان های متعدد در سطح انتاریو شروع به جذب نیرو برای پروژه های سال 2007 شان کرده اند.

الان موقع شدت دادن به فعالیتهای کاریابی شماست.

موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:47 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, April 02, 2007

معرفی یک سایت کارآمد!

سایت RedFlagDeals سایتی است اختصاصی برای پیدا کردن حراجی ها و تخفیف های ویژه و کوپن های تخفیف که می تواند در صرفه جویی در هزینه ها به مهاجر های تازه وارد کمک بزرگی کنه. البته اشکالش در اینجاست که لزوما جنس مورد نیاز الان شما روی حراج نیست اما اگر لیستی از اقلام مورد نظرتان در ذهن دارید و گهگاه این سایت را بررسی کنید، شاید با کمی شانس بتوانید آنرا در فهرست های موجود آن (شامل پوشاک، لوازم خودرو، کامپیوتر و لوازم الکترونیکی، مواد خوراکی و آشامیدنی، لوازم خانه و باغبانی، نیازمندیهای واحد های صنفی و نیز مسافرتی) پیدا کنید. بخشی نیز به اقلام کاملا رایگان اختصاص دارد.

موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 3:37 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, March 28, 2007

صندلی مخصوص اطفال در اتومبیل

از اول سپتامبر سال 2005 در استان انتاریو قانونی به تصویب رسید که رانندگان خودرو ها – از جمله تاکسی ها را – موظف می کند برای حمل سرنشینان خردسال یعنی

یا زیر هشت سال
یا سبکتر از 36 کیلوگرم
یا کوتاه تر از 145 سانتی متر

از صندلی مخصوص اطفال Car Seat – که وظیفه به همراه داشتنش گریبانگیر والدین طفل است- استفاده کنند. یعنی نمی توانید بگویید بچه می نشانم توی بغلم و انتظار داشته باشید دوستتان سوارتان کند یا از آن بدتر فکر کنید می توانید بچه را بگذارید روی صندلی بنشیند و کمربندش را ببندید!

تا زیر 9 کیلوگرم باید بچه از صندلی مخصوص مدل Rear facing و از 9 تا 18 کیلوگرم از نوع Front facing و از 18 تا 36 کیلوگرم باید از صندلی مدل Booster استفاده کنند.

تخلف از این مقرارت جریمه سنگینی دارد:

بار اول راننده جمعا 110$ (معادل تقریبی دو برابر پول تاکسی شما!) جریمه شده و دو امتیاز منفی در سابقه اش اضافه می شود (یعنی حق بیمه سال آینده اش از همین الان می رود بالا!)

کافیست دو بار دیگر به همین دلیل راننده را بگیرند تا برایش احضاریه دادگاه بفرستند و احیانا گواهینامه اش را بدهند گربه بخورد (شوخی!) یعنی به دو ماه تعلیق گواهینامه دچار شود!

پس اگر با اطفال به کانادا می آیید و برخلاف انتظار شما، فامیل یا دوستتان از سوار کردن شما در خودرویش امتناع می کند، برایتان کلاس نگذاشته و یا سعی از در رفتن از اینکار ندارد! واقعا نمی تواند بدون Car Seat بچه را سوار کند. پس بهتر است قبل از راه افتادن از ایران این مساله را مد نظر داشته باشید (یعنی یا بخرید یا با تاکسی به مقصد بروید و اگر خیال دارید با وسیله نقلیه شخصی جایی بروید، هزینه خرید آنرا در همان روزهای اول در برنامه مالی تان بگنجانید! برای اینکار بین 150 تا 250 دلار کنار بگذارید.)

برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک یا این لینک مراجعه کنید

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 3:00 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, March 19, 2007

هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز!

فرارسیدن نوروز را به شما و خانواده محترمتان تبریک می گوییم و سالی پربرکت، شاد و درخشان از توانگری و سربلندی برای شما آرزو داریم.

زمان تحویل سال 1386 خورشیدی در شهرهای مختلف دنیا به شرح زیر است:

تهران – چهارشنبه (اول فروردین) – ساعت 3 و 37 دقیقه و 26 ثانیه صبح
تورنتو – سه شنبه – (بیستم مارس) - ساعت 8 و 7 دقیقه و 26 ثانیه عصر
نیویورک – مشابه تورنتو
لس آنجلس – سه شنبه – (بیستم مارس) – ساعت 5 و 7 دقیقه و 26 ثانیه عصر
لندن – چهارشنبه – (بیست و یکم مارس) – ساعت 12 و 7 دقیقه و 26 ثانیه صبح (یعنی 7 دقیقه و 26 ثانیه بعد از نیمه شب سه شنبه)
پاریس – چهارشنبه – (بیست و یکم مارس) – ساعت 1 و 7 دقیقه و 26 ثانیه صبح
توکیو – چهارشنبه – (بیست و یکم مارس) – ساعت 9 و 7 دقیقه و 26 ثانیه صبح
سیدنی – چهارشنبه – (بیست و یکم مارس) – ساعت 11 و 7 دقیقه و 26 ثانیه صبح

ایام بکام


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:44 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, March 15, 2007

والدین مواظب باشید!

وقتی در تهران هستید و از شبکه توزیع فیلم های غیر مجاز استفاده می کنید (یعنی عباس آقا هر سه شنبه با یک سامسومنت پر از دی وی دی – که بیشترشان از صفحه سینما کپی شده اند یا کپی های چینی از فیلم های اصلی هستند – جلوی در ظاهر می شود و شما همینطوری چهار پنج تا فیلم در هم بر می دارید تا بعدا ببینید چی از آب درآمد و چی در نیامد، گاها حساب و کتاب اینکه هر یک از این فیلم ها مناسب چه رده سنی است و اصولا آیا خوب است بچه فلان فیلم را ببیند یا نه از دست در می رود و از دید والدین تا جاییکه صحنه سکسی عیان و مستقیمی در کار نباشد اشکال ندارد بچه ها فیلم را نگاه کنند (هر چند که گاها با نظارت شل و ول والدین روی این موضوع بچه ها دست آخر فیلم را نگاه می کنند و چند بارهم نگاه می کنند!)

این در حالیست که رده بندی مشخصی از دید روانشناسی اطفال برای ظرفیت روحی روانی کودکان در دیدن فیلم های خشونت بار و یا حاوی کلمات تند و گاه رکیک و یا اشاره غیر مستقیم به روابط جنسی، وجود دارد که طبق آن برای هر فیلم رتبه مشخصی جهت سن قابل توصیه برای هر فیلم ارائه می شود.

یعنی مثلا فیلم های جنگی، به صرف نداشتن صحنه سکسی، برای هر رده سنی خوب نیستند و نباید زیر 14 ساله ها – لااقل بدون حضور و نظارت والدین بر محتوای فیلم ها – آنها را تماشا کنند چون روی اعصاب و رفتار و طبعا تربیت آنها اثر منفی می گذارد.

توصیه می شود وقتی در کانادا برای کرایه فیلم به Blockbusters یا Rogers یا کرایه دهنده های خصوصی می روید، حتما اطلاعات مربوط به رتبه بندی فیلم را در پشت جعبه دی وی دی اش بررسی کنید.

برای دیدن سایت رسمی رتبه بندی در کانادا اینجا کلیک کنید.

برای دیدن سایت رسمی رتبه بندی در ایالات متحده اینجا کلیک کنید.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 4:12 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, March 14, 2007

رشد جمعیت کانادا و پدیده مهاجرت (+ خبر جدید در مورد 300)

اداره سرشماری و آمار کانادا نتیایج بررسی و سرشماری خود را اعلام کرد و طبق این آمار جمعیت کانادا بیش 31.612 میلیون نفر شده است که رشدی معادل 5.4 درصد طی پنجسال گذشته نشان می دهد. در این حالی است که میزان زاد و ولد تنها یک سوم این رشد را پوشش می دهد. یعنی دو سوم رشد بدست آمده در سایه ورود مهاجرانی است که کانادا را برای زندگی انتخاب کرده اند.

نکته قابل تعمق در این آمار، رشد چشمگیر شهرهای کوچک اطراف تورنتوی بزرگ – و نه رشد جمعیت خود تورنتوی بزرگ – است! یعنی بخش اعظم مهاجران جدید در شهرهای کوچکی که در فاصله 45 دقیقه تا 2 ساعت از تورنتو قرار دارند مستقر شده اند. برای مثال شهر کوچک Milton (در فاصله 45 دقیقه ای) رشدی 71 درصدی داشته و Barrie (در فاصله یکساعتی) نیز 24 درصد رشد کرده!

تورنتوی بزرگ تنها 1 درصد رشد جمعیت نشان می دهد و این درحالی است که هنوز با 2.5 میلیون سکنه، بزرگترین شهر کاناداست. مونترال با 1.6 میلیون نفر، دومین شهر بزرگ این کشور است. 45 درصد جمعیت کانادا در شش شهر بزرگ این کشور (تورنتو، مونترال، ونکوور، کالگری، ادمونتون، اتاوا) زندگی می کنند.

دلیل رشد چشمگیر شهر های کوچک را می توان هزینه پایین تر مسکن در عین وجود امکانات خرید و تفریحی و درمانی و تحصیلی (در سطح شهرهای بزرگ) دانست.

یک چهارم جمعیت کانادا – حدود 8.1 میلیون نفر- در ناحیه موسوم به نعل اسب طلایی مقیم هستند. (Golden Horseshoe – ناحیه ای که در حاشیه شمال، شمالغربی و غرب دریاچه انتاریو واقع شده و در برگیرنده تورنتوی بزرگ و شهرهای کوچک متعدد اطراف آن است و تا آبشار نیاگرا ادامه می یابد و به مرز ایالات متحده می رسد)

رشد جمعیت کانادا در بین کشورهای گروه 8 رکورد شکن بوده و طبق بررسی ها، مهاجرت مهمترین عامل رشد جمعیت کانادا تا سال 2030 خواهد بود.

(وحشت نکنید! این به این معنا نیست که قرارست در سال 2030 درهای مهاجرت به کانادا بسته شوند، بلکه آمار بیشتر از سه دهه را بررسی نکرده. کانادا براحتی جا برای 100 میلیون نفر دیگر دارد و برای پر شدن این میزان به دو قرن وقت نیاز است!)

ایالات متحده، که بالاترین میزان زاد و ولد را در کشورهای توسعه یافته دارد، 60 رشد جمعیتش را مدیون زاد ولد و تنها 40 درصد آنرا منتسب به مهاجرت می داند.


و اما خبر در مورد فیلم 300

ضمنا دامنه مخالفت با فیلم 300 به اخبار ایالات متحده و کانادا هم کشیده شده و دیشب تلویزیون دولتی کانادا گزارشی از مخالفت گسترده ایرانیان سراسر دنیا با اکران این فیلم نشان داد و مخالفت دولت ایران با این فیلم را نیز به تصویر کشید.

این در حالی است که رسانه های یونان نیز این فیلم را به دروغ پردازی متهم کرده اند و ضمن ابراز مخالفت خود از اکران این فیلم توهین آمیز و بهره برداری از تحریف تاریخ به خرج ایران و یونان و به نفع هالیوود، هدف این فیلم را حمله به ارزش های فرهنگی ایرانیان و ضعیف نشان دادن این کشور دانسته اند. (بازهم دمشون گرم!)

لازم به ذکر است که اسپارتا که زمانی یک حکومت آپارتاید متکی به برده داری بود، و ترس از بین رفتن برده داری و پایان دوران بهره کشی از دیگران، مهمترین عامل مخالفت آن با الحاق به امپراطوری هخامنشی بود، اکنون یک روستای کم سکنه و دور افتاده در غرب یونان است.

ضمنا تعداد امضاء های عریضه اعتراض آمیز تا این لحظه به مرز 43000 رسیده است و عده قابل ملاحظه ای غیر ایرانی هم به آن پیوسته اند.

روز خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:36 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Saturday, March 10, 2007

پایین کشیدن رتبه فیلم سیصد!

از تمام دوستانی که در یاهو ایمیل دارند یا ندارند و مایلند همکاری کنند دعوت می شود به صفحه رتبه بندی فیلم سیصد بروند و نظرشان را در مورد این فیلم چرند و سراسر دروغ بنویسند و رتبه ای که لایق آن است به آن بدهند.

این هم لینک بخش رتبه بندی. اگر در یاهو اکانت ندارید درست کردش کارش سه دقیقه است!


موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:44 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Thursday, March 08, 2007

بمباران گوگلی 300

طبق روش اعتراضی قبلی در مورد تحریف نام خلیج فارس، به ابتکار بعضی از دوستان سایت دیگری راه اندازی شده برای مقابله اینترنتی را این فیلم. به همین منظور درخواست شده سایت های فارسی زبان این لینک را تبلیغ کنند تا کم کم در موتور های جستجو در بالای فهرست قرار بگیره و به این روزانه هزاران نفر اون رو ببینن:

Truth about the 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie 300 the movie

از شما نیز دعوت می شود این لینک را در وبلاگ خود قرار دهید.

موفق باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:03 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Tuesday, March 06, 2007

300

کمپانی برادران وارنر (Warner Bros) در حال اکران فیلمی است که شرحی اغراق آمیز از داستان حمله سپاه هخامنشی به فرماندهی خشایارشاه به سرزمین های یونان است. در این فیلم ایرانی ها انسان های وحشی و نخراشید و هیولا صفت با شکل و شمایلی منکر نشان داده شده اند که دشمن آزادی و دموکراسی هستند و آمده اند تا یونان – یگانه امید کره زمین برای دموکراسی و آزادی – را لگدمال کنند و اینکه چگونه 300 جنگجوی جان بر کف اسپارتی در تنگه ترماپولی راه را براین لشگر یک میلیون نفری بسته اند و چطور مردانه تا آخرین نفس جنگیده اند تا ایرانیان را به زانو درآورند.

کاری نداریم که در واقعیت تاریخی این گروه مدافع که بیش از 1000 نفر بودند توانستند با بهره گیری از موقعیت سوق الجیشی تنگه ترماپولی حدود سه روز مانع از پیشروی لشگر ایران بشوند و در نهایت همگی به هلاکت رسیدند و بعد از سقوط تنگه، آتن پایتخت یونان به تسخیر ایرانیان درآمد. شرح کامل این ماجرا را می توانید اینجا بخوانید.

صرفنظر از اینکه این فیلم را بر مبنای کتابی مصور به همین نام ساخته اند (اثر داستان نویس و تصویر پرداز آمریکایی فرانک میلر) و ترکیب تصویربرداری و گرافیک آن مشابه فیلم Sin City است (داستان مصور دیگری از همین شخص)، و بیشتر به افسانه های تخیلی می ماند تا واقعیت ، از آنجا در داستان از اسامی واقعی استفاده شده است و نام مکان ها نیز واقعی است، می توان نتیجه گرفت ساخت این فیلم اقدامی است در جهت تخریب وجهه و چهره ایرانیان در سراسر دنیا و دادن پیش فرضی نادرست از آنچه پارسی ها از دیرباز بوده اند و اکنون نیز هستند.

متوجه شدم که یک عریضه اعتراض آمیز اینترنتی از جانب دوستان راه اندازی شده و از ایرانیان سراسر دنیا دعوت شده تا در امضاء آن شرکت کنند. در این عریضه ضمن اعتراض به تحریف تاریخ و حمله به فرهنگ و شخصیت ایرانی ها، از کمپانی وارنر خواسته شده تا توضیحنامه و پوزش خودش را نیز اعلام کند.

برای دیدن عریضه و امضاء آن اینجا کلیک کنید

اگر تمایل دارید پیش پرده این فیلم را ببینید اینجا کلیک کنید.

لطفا لینک عریضه را برای دوستان و آشنایان خود نیز بفرستید و اگر وبلاگ دارید در وبلاگ خود معرفی کنید.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:25 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Monday, March 05, 2007

اخطار مهم!

اخیرا عده ای کلاهبردار با تظاهر به اینکه مسول استخدام شرکت ها یا موسسات کانادایی یا آمریکایی هستند با ایمیل نامه دعوت به استخدام برای اشخاص می فرستند. ظاهرا این نامه ها معتبر است و اسم مکان و آدرس و تلفن و بقیه اطلاعات نیز درست است اما آدرس ایمیل آن قلابی است و هیچ ربطی به موسسه مربوطه ندارد.

با ابراز علاقه مندی شخص به کسب اطلاعات بیشتر، آنها فهرست مشاغل موجود با حقوق پرداختی آنها را نیز می فرستند و از وی می خواهند در صورت علاقه مند بود اطلاعات شناسایی – نظیر نام و نام خانودگی و نشانی کامل و شماره پاسپورت – را برایشان ارسال کند.

در قدم بعدی به او اعلام می کنند که همه کارها درست شده و برای درخواست ویزای کار باید مبلغی مشخص را به آدرس مشخصی ارسال کنند یا به شماره حسابی حواله کنند. این شماره حساب ظاهرا سر از بانکی در کشوری در کوزه ای در آفریقا سردرمی آورد و طبعا بعد از پرداخت پول دیگر هیچ اثری از ایشان دیده نخواهد شد.

اگر هم شخص مشکوک شود و پول را نفرستند آنها هنوز می توانند با فروش اطلاعات شناسایی اش – خصوصا شماره پاسپورتش – مقداری پول درآورند.

در اینجا بخشی از یکی از این جور ایمیل ها را آورده ام که توسط یکی از خوانندگان وبلاگ آقای وحید برایم فرستاده شده:

Hotel Omni Mont-Royal
1050 Sherbrooke Street West
Montreal, H3A 2R6 CA

JOB VACANCY IN OMNI HOTEL CANADA

Employment Opportunities

This is from the omni hotel management board. The omni hotel management
needs workers whom are to be employed to work for the hotel in Montréal Quebec Canada at least for 1 year or more.
The hotel management will take care of your accommodation & flight ticket.
Also exercise on your visa processing. If you are interested to work in the hotel with us, please write to us back as soon as possible,

PLEASE DO CONTACT US FOR MORE INFORMATION EMAIL ADDRESSES BELOW:

royal_omnihotelonlineinfo@canada-11.com
Thanks,
Management.
Omni City Hotels Canada.
Mrs. Rose Grand (Hotel Manager).

=====================================

Dear Mr. Vahid,
Thanks a lot for your response, the entire staffs and the management of
Canadian omni hotel.
Uses this opportunity to thank you for your interest to working with us, we hereby require your valid international passport information together with your full name, country of your origin for immediate sending of our hotel application form and hotel proforma agreement letter to you so that you can sign and fill it for your visa and working permit processing through the canadian immigration office Canada section,

Also hotel management approved your assistance over three or more five workers who can be able to work with us.
PLEASE DO OPEN THE ATTACHED FILE AND GET MORE INFORMATION AND JOB LIST DETAILS SALARY SCALE
looking forward for your feedback.

THANKS
MRS. ROSE GRAND
THE HOTEL MANAGER


مراقب باشید


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:52 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, February 21, 2007

دقت در انتخاب نام فرزند

زوج هایی که در صف مهاجرت هستند و یا می خواهند به کانادا مهاجرت کنند و هنوز برای فرزند در راه شان انتخاب اسم نکرده اند یا لااقل برای نوزاد هنوز شناسنامه نگرفته اند این لاگ را بخوانند (بقیه شما هم بخوانید اشکالی ندارد!)

تفاوت های موجود در مکانیزم تلفظی ایرانیان – فارسی زبانان – با ساکنان اروپا یا آمریکای شمالی، گاها باعث تعویض تلفظ اصلی با چیزی خنده دار یا توهین آمیز می شود و یا اصولا اسم فارسی انتخاب شده معنی خوبی در زبان کشوری که به آن مهاجرت کرده اید ندارد یا نزدیک به عبارتی توهین آمیز از آب درمی آید.

این اشکال البته برای شما که بزرگسال هستید و با جامعه پرظرفیت تر بزرگسالان در ارتباط خواهید بود دردسر جدی ندارد ولی امکان دارد بچه شما در دوران مدرسه مورد اذیت و تمسخر همسالان خود قرار بگیرد (که البته این موضوع در همه نقاط کره زمین صحت دارد و منحصر به اروپا و آمریکا نیست.

اگر در هنگام انتخاب اسم برای فرزند به معنی یا تلفظ آن در زبان کشوری که دارید به آن مهاجرت می کنید دقت کنید، از عمری دردسر و گرفتاری و اعصاب خردی نجات پیدا می کنید و فرزندتان از اسمش و از شما که زحمت انتخابش را کشیده اید شاکی نخواهد شد! البته این درنهایت صرفا یک پیشنهاد است و تصمیم گیرنده نهایی شما هستید.

به چند نمونه دقت کنید (این اسامی را از نامنامه رسمی و مورد قبول اداره ثبت احوال برداشته ام و نمونه ای از آنرا می توانید در بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا در این لینک بیابید):

اجازه بدهید در اینجا از توهین آمیز بودن بعضی معادل ها عذرخواهی کنم و اعلام کنم که قصد هیچگونه توهین و تحقیر نسبت به افراد حقیقی و حقوقی در کار نیست و غرض نشان دادن چند نمونه است:

موارد شدید:

خسرو - با توجه به اینکه (خ) را (ک) تلفظ می کنند و (ر) را (ق) می شود شبیه ک...خ...

آرش یا ارشیا یا ارشان – عبارت Arsh در زبان آلمانی معنای ماتحت (کو...) می دهد و طبعا ساختن هر کلمه ای با آن اسباب خنده بقیه می شود. مشابه همین وضعیت برای نام آلمانی Koehn وجود دارد که تلفظ می شود (کو...) با غلظت روی (و).

مانیا – مشابه Mania به معنای جنون

گیو – مشابه Give (خودتان به لغت نامه رجوع کنید!)

ارس یا ارسا یا ارسلان – لغت Arse در انگلیسی معادل Arsh در آلمانی است. بقیه اش را خودتان حدس بزنید.

برفین – لغت Barf به معنای استفراغ و بالاآوردن است.

لیث – مشابه Lace به معنای شپش.

وجیهه – مشابه Vagina تلفظ می شود (خودتان به لغت نامه رجوع کنید!)

موارد خفیف:

نگار – شبیه Nigger تلفظ می شود به معنای کاکاسیا و لقب تحقیر آمیزی است که علیه سیاهپوستان بکار می رود.

خشایار – مشابه Cashier یعنی صندوق دار تلفظ می شود.

مانی - مشابه Money یعنی پول

هانی – اسمی است پسرانه – که مشابه Honey به معنای عسل است.

آرین – بخاطر داشتن لغت آریایی و آریا، می تواند بچه را مورد اذیت و آزار یهودیان در مدرسه قرار بدهد.

تانیش – مشابه Tannish به معنای آفتاب سوخته است

راد – مشابه Rod به معنای میله (در موارد عامیانه بعنوان آلت تناسلی مذکر هم بکار می رود).

رام – مشابه Rum (مشروب بومی آمریکای مرکزی)

ولی – مشابه Valley به معنای دره.

ضمنا (ه) وسط اسم، مثل سهراب و مهرام و بهزاد و ... را نمی توانند تلفظ کنند و همه اش را به هم می چسبانند و اسم تبدیل می شود به چیز دیگری، مثل سورب، مرم، یا بزد!

و البته بدترین موردی که ما پیدا کردیم:

پوپک (که مشابه Poo Pack در انگلیسی تلفظ می شود) و در معنا یعنی قوطی گه (!)

درپایان باز یادآور می شود که نام ها معرفی شده صرفا برای روشن تر شدن مطلب بکار رفته اند و قصد توهین به هیچ شخص حقیقی یا حقوقی وجود نداشته.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:19 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

6  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, February 14, 2007

اولین برف جدی تورنتو،

خوب بالاخره نوبت به برف جدی این زمستان هم رسید و الان تورنتو بیشتر از 15 سانت برف دریافت کرده که احتمالا تا فردا می رسه به 30 سانت. مناطق جنوب غربی انتاریو قرارست جمعا تا 50 سانت برف داشته باشند که هنوز آمارش خیلی بهتر از آمریکاست (که در بعضی مناطق به سه متر رسیده! و مردم از خیابان می روند روی پشت بامشان تا برف ها را بریزند پایین!).

رانندگی متوقف نشده و شهرداری و دولت انتاریو همچنان با شدت و حدت مشغول پاکسازی معابر و خیابان های اصلی و بزرگراهها از برف اند و جز مدارس بعضی نواحی حاشیه ای شهر، بقیه بازند و زندگی در جریان است.

دوستی با ایمیل مطرح کرده اند که بسیاری از مهاجرها در بدو ورود کسی را ندارند که پیشش بمانند و تا پیدا کردن منزل اجاره ای نیاز دارند تا مکانی مبله – آپارتمان یا هتل آپارتمان یا هتل یا زیرزمین و نظایر آن – را اجاره کنند و پرسیده بودند آیا من محلی را می شناسم یا خیر.

پاسخ این است که با عرض معذرت من نمی توانم هیچ محل خاصی را معرفی و یا توصیه کنم. چون هم کیفیت اینجور مکان ها در تغییر است و جایی که پارسال خوب بوده ممکن است امسال مناسب نباشد، و نیز خیلی از آنها دائمی نیستند و ممکن است در بازار نباشند. بهترین راه این است که از روی اینترنت دنبال هتل های مناسب قیمتی بگردید که بتوانید لااقل برای یک هفته اجاره شان کنید و در این مدت با مراجعه به مجله های متعدد ایرانی که در تمام مغازه های ایرانی موجودند، موارد اجاره ای ایرانی را پیدا کنید و تلفنی با ایشان شرایط را بررسی کنید و برای بازدید بروید.

شما دعا کنید ما یک لاتاری چاق و چله ای ببریم، تعهد می کنم در رفع این مشکل سرویس ویژه ای درست کنم و بخش ویژه ای برای گذاشتن آگهی این جور موارد اجاره ای موقت و طولانی مدت درست کنم و کسی را مامور بروز نگاه داشتنش کنم تا شما بتوانید مستقیما از ایران با ایشان تماس بگیرید و از قبل جای مورد نظر را رزرو کنید. یا خودم جایی را درست می کنم تا بتوانید مستقیما به آنجا بیایید و با هزینه ای نازل – در حد پوشش هزینه های نگهداری محل – لااقل یکی دو هفته ای مستقر بشوید تا بعد سرفرصت دنبال منزل جدیدتان بگردید.

ببینم چکار می کنید!

روز خوش، ایام بکام.


Link to this log     لینک به این نوشته - 11:56 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Wednesday, February 07, 2007

هزینه های زندگی در کانادا (قسمت هشتم) و (قسمت نهم)

قسمت هشتم: لوازم برقی منزل (سشوار، جاروبرقی، مایکرویو، صوتی و تصویری، روشنایی، حرارتی و برودتی).

اولین نکته ای باید در نظر بگیرید نیاوردن وسیله برقی تک ولتاژه به کاناداست ( قرار بود که Case کامپیوترتان را دو ولتاژه کنید - یا اگر از قبل هست روی 120 ولت تنظیمش کنید - و بعد بیاوردیش).

سشوار معمولا اولین و مهمترین وسیله برقی است که از روز اول لازمش دارید و قیمتش از 10 دلار شروع می شود و می رود تا 200 دلار. اگر قبلا دو ولتاژه اش را خریده اید با خودتان بیاوریدش و اگر نه اصلا زحمت نکشید و پولتان را هم هدر ندهید. برای خریدش به Canadian Tire یا WalMart مراجعه کنید که ارزانترین فروشگاههای معتبر هستند.


تلویزیون و تلفن

وسایل برقی دیگر شامل تلویزیون و تلفن با پیغام گیر ( Answering Machine ) است که در مورد اولی قبلا مفصلا صحبت کرده ایم. برای تلفن با پیغام گیر می توانید قیمت های موجود در فروشگاههای زیر را بررسی کنید و بهترین نمونه را با توجه به بودجه مورد نظر انتخاب کنید. زیاد در مورد گارانتی و سرویس اضافه و نظایرهم به خودتان سخت نگیرید چون غالب این تلفن ها طوری ساخته اند که یکی دو سال محترمانه کار کند و بعد از کار افتاده و فرسوده شود و برود توی زباله دانی (موارد نادری البته ممکن است تا سه چهار سال هم کار کنند). این امر هم در مورد مارک آمریکایی صادق است هم مارک ژاپنی (که البته همه شان در نهایت ساخت چین هستند!)

Future Shop

Best Buy

Source by Circuit City

Tiger Direct

نیز می توانید سری به Canadian Tire یا Wal Mart نزدیک منزل بزنید و شانستان را امتحان کنید.


اجاق مایکرویو

مایکرویو را نیز می توانید از ایندو فروشگاه که نامشان رفت تهیه کنید. البته Sears هم آنرا می فروشد که بدلیل گرانفروش تر بودن توصیه نمی کنم.


CD and DVD Player

این جنس البته سلیقه ای است. بعضی ها هر چیزی دم دستشان آمد و قیمتش مناسب بنظر رسید می خرند و بعضی دیگر روی انتخاب آن وقت می گذارند. مجددا فروشگاههایی که برای خرید تلفن معرفی کردم در این رابطه خوب هستند و اینبار سر زدن به Sears هم قابل توصیه است (خصوصا اگر در ایام کریسمس خرید می کنید).
یادتان باشد که نزدیک کریسمس و یا مسابقات مهم (مثل المپیک و جام جهانی و ...) این فروشگاهها تخفیف های ویژه و شرایط اقساطی و نظایرهم می گذارند.

روشنایی
در مورد روشنایی – مثلا آباژور و لامپ سقفی و نظایرهم می توانید به بخش روشنایی فروشگاههای Canadian Tire بروید و یا سری به فروشگاههای Home Depot (تلفظ کنید هوم دی پو) بزنید. فروشگاههای IKEA هم انواع چراغ مطالعه و سقفی و آباژور را می فروشند و لامپ هم دارند.

برای خرید لامپ می توانید به تمام سوپرمارکت های بزرگ هم سر بزنید.

حرارتی و برودتی

هر چند وظیفه کنترل دمای واحد مسکونی شما به عهده صاحب خانه است، اما ممکن است در واحد اجاره ای شما درجه حرارت به حد دلخواه شما نباشد. این امر در زمستان و در سرمای منفی 20 درجه و پایین تر از آن می تواند حسابی باعث آزار شما بشود. راحت ترین راه حل خرید دستگاههای heater از Canadian Tire است که فن هم روی آنها هست و هوای گرم را در آپارتمان منتشر می کنند و به سطح مطبوع و دلخواه شما می رسانند. این دستگاهها انواع و اندازه های مختلف دارند اما چندان هزینه بر نیستند.

در فصل گرما نیز می توانید با مراجعه به همان فروشگاه یکی دو تا پنکه پایه دار و بزرگ بگیرید و خنکی هوای واحد را – در صورت مطلوب نبودن – تنظیم کنید.

از آنجاییکه هزینه آب و برق در اجاره بها منظور شده است نیازی نیست نگران مصرف بیشتر برق باشید (یا بهر حال سلامت شما از جیب صاحبخانه مهمتر است! و تقصیر شما نیست اگر او نتوانسته در این مورد رسیدگی کافی کند!)


قسمت نهم: پتو، ملحفه، بالش، زیرانداز (فرش، موکت)، البسه فصل

قبلا که هنوز ظرفیت وزنی و اندازه مجاز چمدان ها کمتر نشده بود، آوردن یکی دو پتو یا لحاف و یک قالیچه کار سختی نبود. الان با کم شدن ظرفیت بار مجاز اولیت اول را باید داد به البسه مهم و کامپیوتر و ... و شاید دیگر جایی برای این اقلام نداشته باشید.

لوازم خواب (پتو، لحاف، ملحفه، بالش) هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت بنظر بالا می آیند و این گران نمایی بسته به اینکه از کجا خرید کنید فرق می کند. فروشگاههای زنجیره ای کوچک و بزرگ متعددی آنها را می فروشند و معمولا فروشگاههای بزرگ ارزان فروش تر هستند. این فروشگاهها عبارتند از:

IKEA

Sears

The Brick

Leon’s

Bad Boys

Bay

همچنین ممکن است در سوپرمارکت های بزرگ – نظیر Loblaw’s – گهگاه به بالش و پتو و لحاف برخورد کنید و اگر چنین باشد عالبا قیمتشان از بقیه ارزان تر است.

ضمنا اگر دارید سرویس اتاق خواب می خرید، احتمال زیادی دارد که فروشنده روی پتو و ملحفه و ... تخفیف ویژه بدهد یا اصلا مجانی درآید. در این مورد هم تحقیق کنید و انتخاب هایتان را بررسی کنید.

فرش، گلیم و موکت

فرش دست بافت درجه دو و درجه سه و نیز گلیم و گبه و فرش ماشینی را می توانید ازاین فروشگاهها بخرید.

IKEA

Home Depot

و فرش های مرغوب تر را می توانید از فرش فروشیهای ایرانی در سطح شهر پیدا کنید.

ضمنا یادتان باشد که می توانید یک قالی با خودتان از ایران بیاورید (طبق ضوابط فرودگاه مهرآباد – قبلا با فرودگاه در مورد جزئیاتش تماس بگیرید) و تا مدت مشخصی (که قبلا دو سال بود و نمی دانم الان هنوز دو سال است یا خیر) اجازه دارید اموال قیمتی شخصی (نظیر نقره جات و فرش و صنایع دستی) را بشرط اینکه در شش ماه اول ورودتان به کانادا با مراجعه به اداره گمرگ فرودگاه پیرسون لیست این اقلام را تحویل دهید و برگه مجوز بگیرید به کانادا بیاورید. یعنی اگر فرش را نمی توانید الان با خودتان بیاورید می توانید در بازگشت از سفری که برای دیدن اقوام به ایران دارید با خود به کانادا بیاورید. دقت کنید که باید برگه مجوز همراهتان باشد.

ضمنا سوپرمارکت ها گاها گلیم و قالیچه ماشینی و موکت در ابعاد مختلف دارند که قیمتی نازل دارند و شاید موقتا کار شما را راه بیاندازند.


در بخش بعدی در مورد هزینه خورد و خوراک صحبت خواهیم کرد.

روز خوش!


Link to this log     لینک به این نوشته - 2:04 p.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................



Friday, January 19, 2007

سخنی جدی با مهاجرهای آینده: گلوبال وارمینگ چه ربطی به مهاجرت شما دارد؟

در چند هفته اخیر:

ونکوور چندین بار با طوفان های شدید دست و پنجه نرم کرد و نتیجه آن دفن شدن چندباره شهر در زیر برف، شکستن درختان متعدد و سقوط آن بر روی خانه ها و اتومبیل ها، سیل در جاده ها، قطع برق دهها هزار خانه، راه افتادن زمین، هزار ها تصادف اتومبیل کوچک و دهها تصادف منجر به جرح در شهری که همواره به داشتن هوایی ملایم و دلپذیر در 365 روز سال مشهور بود و آرامش آن زبانزد.

در مرکز اروپا سیل های متعدد براه افتاد. در این میان چند شهر آلمان – از جمله هامبورگ – با بسته شدن راهها و خرابی خانه ها و قطع خدمات شهری روبرو شدند.

طوفان در اروپا بهمراه بادهایی با سرعت 190 کیلومتر در ساعت در کشورهای مثل آلمان، انگلستان، فرانسه و هلند نزدیک به 30 نفر را کشت. این طوفان باعث تخریب تاسیسات برق، فرو افتادن درختان بر روی خانه ها و معابر، مختل شدن شبکه حمل و نقل و لغو صدها برنامه پرواز هواپیما ها و حرکت کشتی ها و حتی قطار ها شد! بنحوی که راه آهن برلین – که یکی از مهمترین ایستگاههای قطار در خاک اروپاست بکلی تعطیل گردید. این طوفان رو به شرق اروپا در حرکت است.

یخبندان شدید در کالیفرنیا منجر به از بین رفتن هزاران تن محصول مرکبات باغهای این ایالت آمریکا شد.

و این داستان ادامه دارد... اما چرا؟

با گرمتر شدن روزبروز هوا – که دلیلش را به چندین عامل نسبت می دهند و هنوز هیچ کس نمی تواند بطور 100% ثابت کند تقصیر کدامشان است – قطب ها در حال ذوب شدن و از بین رفتن هستند. قطب ها و مدار استوا در دو سوی کره زمین – در اقیانوس اطلس و نیز اقیانوس آرام- سیستم های شوفاژ مانندی ایجاد کرده بودند که اکنون در حال ازبین رفتن هستند.

مهمترین جریان های آبی تاثیر گذار بر آمریکای شمالی در اقیانوس اطلس گلف استریم Gulf Stream (جریان آب گرم) و لابرادور Labrador (جریان آب سرد) هستند و در اقیانوس آرام بنام های نورث پاثیفیک دریفت North Pacific Drift (جریان آب گرم) و آلاسکا کارنت Alaska Current (جریان آب سرد) خوانده می شوند.

با توجه به اینکه جریان های آبی ایکه از استوا بالا می آیند در جهت عقربه ساعت حرکت می کنند، در طول ده هزار سال گذشته با آوردن گرمای منطقه استوایی به حاشیه شمالی و غرب اروپا (در اقیانوس اطلس) و غرب کانادا (در اقیانوس آرام)، مسول ملایم شدن زمستان های این نواحی بوده اند. جریان های آبی سردی که از قطب ها رو به پایین حرکت می کنند برخلاف جهت عقربه های ساعت حرکت می کنند و مسول زمستانهای خشن و سرد در نواحی آتلانتیک کانادا و سواحل شرقی روسیه هستند.

با آب شدن تدریجی قطب ها این سیستم در حال از بین رفتن است. یعنی زمستان های شمال و غرب اروپا و مناطق غربی کانادا – خصوصا بریتیش کلمبیا و شهر ونکوور- در حال خشن تر و شدیدتر شدن هستند و زمستان های نواحی شرقی کانادا در حال ملایم تر شدن می باشند.

ونکوور در خلال چند دهسال آینده شاهد صدها طوفان دیگر خواهد بود و بوران و بارش های شدید برف کم کم اعتبار چندین ساله این شهر را در داشتن هوایی ملایم و دلپذیر از بین خواهند برد. بنادر شرقی کانادا نیز سابقه بدنامی ناشی از زمستان شدید و برف های چند متری خود را از دست خواهند داد.

نتیجه نهایی این تحول ملایم شدن زمستان ها در شرق و شدید تر شدنشان در غرب کاناداست. اما این مشکل اصلی نیست، مشکل واقعی در این است که این تغییر بطور ملایم و پیوسته پیش نخواهد رفت و تا مستقر شدن وضعیت جدید شاهد طوفان های شدید و بوران های متعدد و سیل و تند باد های مخرب متعددی خواهیم بود که می تواند جان و مال و زندگی شما را به خطر بیاندازد و بسیاری از برنامه هایتان را بهم بریزد و زندگی را بکام شما تلخ کند. طبعا هر چه محل زندگی شما به یکی از این دو اقیانوس نزدیکتر باشد، بیشتر شاهد و درگیر این بلایایی طبیعی خواهد بود و بیشتر از این بابت صدمه خواهید خورد.

طبق معمول همیشه، آنچه در این وبلاگ نوشته می شود صرفا جنبه اطلاع رسانی دارد و این شما هستید که تصمیم گیرنده نهایی در مورد محل آینده زندگی تان در کانادا خواهید بود اما شاید با دانستن این نکات بخواهید در این انتخاب دقت بیشتری کنید. یادتان باشد بعد از جا افتادن در یک شهر، انتقال زندگی تان به شهری دیگر بسیار هزینه بر و دشوار خواهد بود.

برای دیدن نقشه جریانات آبی در کره زمین به این لینک مراجعه کنید

ضمنا اگر کنجکاو هستید بدانید ماحصل گلوبال وارمینگ در خاور میانه چه خواهد بود باید گفت به خشکی و کم آبی و گرمای این مناطق اضافه خواهد شد و هر چند بواسطه جذر و مد های آب هوایی بارش برف در بعضی سالها بیش از سابق خواهد بود اما در مجموع این گرمای تدریخی کل منطقه را به سمت وضعیت جدیدی بسیار خشک و کم آب تر و آفتابی تر خواهد برد.

روز خوش


Link to this log     لینک به این نوشته - 10:49 a.m. -                                                 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

0  Comments   اظهار نظر از طرف دوستان
........................................................................................